У ФІФА проголосували за введення електронної системи фіксації голу

Відбулося засідання Міжнародної ради футбольних асоціацій, на якому обговорювалося введення електронної системи визначення взяття воріт.

Джерело: Відомості

Відбулося засідання Міжнародної ради футбольних асоціацій, на якому обговорювалося введення електронної системи визначення взяття воріт.

Орган, відповідальний за зміни правил, більшістю голосів проголосував за цю зміну, передають «Коментарі». Тепер два творця систем визначення взяття воріт — Hawk Eye і «ГолРеф», які вже перевірялися в дії за березневою ініціативою ФІФА, приступлять до нового етапу розробок і тестів. Їх завдання зробити всю апаратуру доступною для використання всіма організаторами змагань під егідою ФІФА.

На офіційному рівні обидві системи пройдуть фінальний тест під час грудневого чемпіонату світу серед клубів, і в разі успіху почнеться їх повсюдне впровадження. При цьому поки невідомо, чи будуть на турнірі використовуватися додаткові арбітри за воротами. Це питання поки перебуває на стадії обговорення.

Після того як повсюдне впровадження систем визначення взяття воріт буде остаточно схвалено, розробками аналогічних систем зможуть зайнятися й інші компанії, які зможуть почати продаж своїх продуктів після отримання ліцензії ФІФА. З цим світовий керівний футбольний орган пов’язує надії на зниження ціни на систему, що підвищить її доступність.

Loading...