«Волинь» представила двох новачків — румуна й болгарина

«Волинь» представила двох новачків — румуна й болгарина
Валентин Ілієв

Черговим гравцем, який у новому сезоні буде виступати за «Волинь», став румунський півзахисник Ерік Бікфальві. Контракт із футболістом укладено на три роки.

Джерело: Відомості

Черговим гравцем, який у новому сезоні буде виступати за «Волинь», став румунський півзахисник Ерік Бікфальві. Контракт із футболістом укладено на три роки. 

Ерік Космін Бікфальві народився 5 лютого 1988 року, зріст: 187 см, вага: 80 кг. Ігрове амплуа: центральний півоборонець.

Першим професійним клубом футболіста був третьоліговий «Фінк Фенштер» з Петрешті, але одного сезону, проведеного в ньому вистачило, щоб на молодого гравця звернули увагу більш імениті клуби. Так, у 2006 році Бікфальві дебютував у найсильнішому румунському дивізіоні в складі клубу «Жіул» (Петрошань), де протягом сезону провів 16 матчів. Проте це не допомогло його клубу уникнути пониження у класі, після чого Ерік підписав контракт із одним із грандів – бухарестським «Стяуа».

У складі молодіжної збірної Румунії Ерік Бікфальві провів 23 матчі, в яких відзначився трьома голами. В Єврокубках – 22 зіграних матчі. У складі «Волині» гравець буде виступати під номером 10.

Також луцька «Волинь» підписала контракт із відомим болгарським футболістом Валентином Ілієвим. Угода із гравцем збірної Болгарії розрахована на 2 роки. Ілієв народився 11 липня 1980 року, зріст: 185 см, вага: 78 кг. Ігрове амплуа: центральний захисник.

Футбольну кар’єру розпочинав у клубі «Ботєв» (Враца), який тренував його батько Ілія Валов – відомий голкіпер збірної Болгарії, учасник чемпіонату світу 1986 року. Вже у 21 рік Валентин Ілієв підписав контракт із запорізьким «Металургом». За два з половиною роки у вищій лізі України зіграв 19 матчів, в яких відзначився одним голом. В 2004 році повернувся на Батьківщину, але тепер уже в стан одного з лідерів болгарського футболу - ЦСКА (Софія).

Саме у цьому клубі розпочався кар’єрний злет футболіста. До чемпіонського титулу в сезоні 2004/05 Валентин Ілієв додав звання кращого захисника чемпіонату, а також почав викликатися до складу збірної Болгарії. У 2008-му Валентин відгукнувся на пропозицію відомого українського тренера В’ячеслава Грозного і уклав контракт із російським «Тереком», де протягом двох сезонів зіграв 47 матчів та відзначився п’ятьма голами.

В 2010 році розпочався румунський етап кар’єри футболіста, під час якого Ілієв виступав за два місцеві клуби – «Університатя», Крайова (30 матчів, 6 голів) та «Стяуа», Бухарест (30 матчів, 4 голи). У своїй передостанній грі за «Стяуа» оформив переможний дубль у румунському столичному дербі проти «Динамо».

У складі національної збірної Болгарії Ілієв провів 21 матч. У Єврокубках – 24 матчі, 3 голи. З нового сезону буде виступати у луцькій «Волині» під номером 4.

Loading...