Топ-100 найоплачуваніших спортсменів очолив Флойд Мейвезер-молодший

Топ-100 найоплачуваніших спортсменів очолив Флойд Мейвезер-молодший

Американський боксер Флойд Мейвезер-молодший очолив рейтинг 100 найбільш високооплачуваних спортсменів у світі, який щорічно складає журнал Forbes.

Джерело: Відомості

Американський боксер Флойд Мейвезер-молодший очолив рейтинг 100 найбільш високооплачуваних спортсменів у світі, який щорічно складає журнал Forbes. З червня 2011 року до червня 2012 року Мейвезер заробив 85 мільйонів доларів. При цьому, за цей період Мейвезер провів лише два бої, що тривали загалом менше години.

Другу сходинку в рейтингу також посів боксер — філіппінець Менні Пак'яо, який заробив за рік 62 мільйони доларів. Мейвезер і Пак'яо, яких часто називають найкращими боксерами світу незалежно від вагової категорії, неодноразово намагалися домовитися про поєдинок один з одним, проте поки узгодити бій не вдалося.

Гольфіст Тайгер Вудс, який беззмінно очолював цей рейтинг Forbes з 2001 року,цього разу став лише третім. За звітний період Вудс заробив 59,4 мільйони доларів — на 16 мільйонів менше, ніж роком раніше. Порівняно з рейтингом 2009 року прибуток Вудса скоротився вдвічі.

Баскетболіст Леброн Джеймс розмістився на четвертій сходинці з прибутком у 53 мільйони доларів. П'ятим став тенісист Роджер Федерер, який заробив 52,7 мільйони доларів.

У десятку найбільш високооплачуваних спортсменів у світі також увійшли: баскетболіст Кобі Брайант (дохід 52,3 мільйони доларів на рік, 6-е місце), гольфіст Філ Мікельсон (47,8 мільйони доларів), футболісти Девід Бекхем (46 мільйонів доларів) і Кріштіану Роналду (42,5 мільйони), а також гравець в американський футбол Пейтон Меннінг.

Крім цього, до списку потрапили лише дві жінки — росіянка Марія Шарапова і її колега з тенісу китаянка Лі На. Шарапова, за підрахунками Forbes, заробила за рік 27,6 мільйона доларів і займає 26-е місце. Прибуток китайської тенісистки набагато скромніше — 18,4 мільйона доларів (81-е місце).

Усього в рейтингу представлено 11 видів спорту. Лідирують за кількістю учасників американський футбол (30 спортсменів у списку) і баскетбол (13 спортсменів). Сумарні річні прибутки всіх учасників рейтингу, за даними Forbes, становили 2,6 мільярда доларів.

Loading...