Група С: Хорватія змусила іспанців понервувати

Група С: Хорватія змусила іспанців понервувати

У групі С визначились півфіналісти. З першого місця з 7 очками з групи виходить Іспанія, з другого з 5 очками в активі - Італія.

Джерело: Відомості

У групі С визначились півфіналісти. З першого місця з 7 очками з групи виходить Іспанія, з другого з 5 очками в активі - Італія. Але до останніх хвилин у матчах трималась напруга.

Іспанці хоч і тримали мяч, не даючи хорватам можливості для атак, але й самі не могли забити. Хорвати щільно стояли у власному штрафному майданчику. При  цьому двічі вони вистрілювали контратаками і команду Іспанії рятувала тільки швидка реакція Ікера Касільяса.

У другій половині гри команда Іспанії стала обережнішою, адже один пропущений мяч міг перекреслити все. З 4 очками Фурія Роха балансувала на межі, адже у паралельному матчі Італія забила Ірландії два голи і таким чином уже забезпечила вихід із групи.

Іспанців влаштовувала навіть нульова нічия, але чемпіону світу і Європи якось несолідно випустити Хорватію сухою. Доля матчу визначилась на останніх хвилинах - на 88-й хвилині Хесус Навас, який перед цим вийшов на заміну Давіда Сільви, прийняв пас від Іньєсти і заніс мяч у порожні ворота суперника. Плетікоса вийшов із рамки, щоб перекрити удар Іньєсти, але той перевів мяч на Наваса. Плетікоса не встигав повернутися.

Хорватія була близька до дива, витримала майже 90 хвилин проти команди найвищого класу. І це вже можна вважати досягненням на Євро-2012. 

Loading...