Польська поліція посилила заходи безпеки перед матчем з Росією

Польська поліція посилила заходи безпеки перед матчем з Росією

Поліція Варшави готується посилити заходи безпеки перед початком і по завершенні матчу між збірними Росії та Польщі.

Джерело: Відомості

Поліція Варшави готується посилити заходи безпеки перед початком і по завершенні матчу між збірними Росії та Польщі. Як передають «Коментарі» з посиланням на New York Daily News, передбачається, що тисячі російських уболівальників проїдуть по центральному мосту Варшави у напрямку до нового Національного стадіону, щоб потрапити на другий матч групи А, дата проведення якого співпадає з днем національного свята гостей.

Враховуючи те, що багато польських та російських фанатів мають репутацію винуватців заворушень — сюди домішується багатовікова ворожнеча між двома країнами — велика ймовірність того, що зіткнення між ними можуть статися ще до початку матчу.

«Підготовка до матчу являє собою найсерйозніше випробування для сил правопорядку в столиці. Ми будемо здійснювати пильне спостереження, щоб запобігти потенційним загрозам», — заявив міністр внутрішніх справ Яцек Чіхоцкі.

Поліція зберігає мовчання щодо того, скільки російських і польських фанатів можуть прийти на стадіон у вівторок, однак представник оргкомітету Євро-2012 Марчін Хера підтвердив, що квитки на матч придбали 9,8 тисячі російських і 29,3 тисячі польських вболівальників.

Під час проведення чемпіонату Євро-2012 у Варшаві чергують в цілому 6 тисяч поліцейських, однак представник поліції Варшави Мачей Карчіньскі відмовився повідомити, скільки поліцейських братимуть участь у забезпеченні порядку до і після матчу.

У російських вболівальників у Польщі вже виникали тертя з законом і УЄФА з моменту початку чемпіонату в п’ятницю, 8 червня.

Союз європейських футбольних асоціацій, УЄФА, наразі розслідує справу російських вболівальників, обвинувачених в расистських випадах проти гравця чеської збірної Теодора Гебр Селассіє, після того як в оргкомітет надійшла скарга від організації зі спостереження за расизмом.

Дисциплінарну справу було порушено також у відношенні Російської футбольної федерації, після того як під час матчу у Вроцлаві її вболівальники запалювали і кидали піротехніку на футбольне поле і провокаційно розмахували російськими імперськими прапорами.

До теперішнього моменту двом російським уболівальникам було винесено заборону на відвідування стадіонів Польщі строком на два роки, чотирьом пред’явлені звинувачення в організації заворушень, і ще шестеро розшукуються поліцією за підозрою в побитті декількох стюардів, які працювали на стадіоні після матчу Росія-Чехія.

Поліція також затримала 10 польських фанатів після бійки в місті Познань, розташованому на заході Польщі, яка відбулася до початку матчу між Хорватією та Ірландією в неділю ввечері, коли перша виграла з рахунком 3-1.

Loading...