Кращого форварда Іспанії обфінтив воротар італійців

Кращого форварда Іспанії обфінтив воротар італійців

Щойно у Гданську завершився перший матч у групі С між збірними Іспанії та Італії.

Джерело: Відомості

Щойно у Гданську завершився перший матч у групі С між збірними Іспанії та Італії. Два європейські гранди у першому таймі демонтсрували щільний футбол, в обох команд були гольові моменти, але реалізувати їх не змогла жодна.

Легкої перемоги чинному чемпіону світу та Європи Іспанії італійці віддавати не збирались. Підопічні Чезаре Пранделлі більше працювали в обороні, але й контратаки вдавались гострі.

У Іспанців давалась взнаки відсутність центрального форварда - травмованого Давіда Вілья. Ближче до воріт суперника грали Іньєста, Сілва та Бускетс. На перерву команди розійшлись при нульовому рахунку.

Другий тайм почався з активного пресингу іспанців. Італійці відповіли проривом Маріо Балотеллі, але, вийшовши майже віч-на-віч із Касільясом, він не поцілив у ворота. Відразу після цього моменту Пранделлі змінив Балотеллі на досвідченого 34-річного Антоніо Ді Натале. І не прогадав. На 61-й хвилині Ді Натале після вдалого пасу Андреа Пірло відкриває рахунок - 0:1. До речі, саме Ді Натале не забив пенальті іспанцям на чемпіонаті світу-2010.

Та італійці не довго тішились перевагою. Вже за три хвилини, на 64-й хвилині, Сеск Фабрегас після геніального пасу Давіда Сілви зрівнює рахунок. Через 10 хвилин Вінсенте дель Боске міняє героя іспанців на кращого бомбардира іспанської збірної Фернандо Торреса.

Та до кінця матчу Торрес, якому випало кілька ударних шансів, потішив тільки кумедним випадком. Майже відразу після виходу на поле Торреса вивели на ударну позицію - перед ним був тільки Жан-Луїджи Буффон, всі італійські захисники залишились позаду. Та поки Торрес прицілювався Буффон вийшов із воріт і відібрав у нього мяч. Причому не руками, якими зазвичай працює кіпер, а ногами - просто обфінтив Фернандо і вибив мяч за межі поля.

Догравши основний час і 3 хвилини доданого, команди не змогли змінити рахунок. Отож, прогнозованим фаворитам - іспанцям - не вдалось розпочати на Євро-2012 з перемоги. 

Loading...