Другий матч у групі В: Португалія не вистояла

Другий матч у групі В: Португалія не вистояла
Герой матчу Маріо Гомес

У другій парі першого туру фінальної частини Євро-2012 в групі В зустрілись збірні Німеччини та Португалії.

Джерело: Відомості

У другій парі першого туру фінальної частини Євро-2012 в групі В зустрілись збірні Німеччини та Португалії. Німці, яких ще до початку чемпіонату назвали фаворитами, та португальці, яких вважають аутсайдерами групи, зійшлись на стадіоні "Арена Львів". 

У першому таймі збірна Німеччини володіла ініціативою, проте збірна Португалії вміло захищалася, не дозволяючи команді Йоахіма Льова бити по воротах Руї Патрісіо. Найнебезпечніший момент виник перед перервою, коли після подачі кутового Пепе влучив у поперечину, та м’яч не перетнув лінію воріт Нойєра.

У другому таймі картина не змінилася: німці більше контролювали м’яч, португальці сподівалися на контратаки, при цьому небезпечних моментів біля воріт обох команд практично не було. Поки на 72-й хвилині свій клас суперфорварда не підтвердив Маріо Гомес, який головою ефектно замкнув подачу з флангу від Язіла.

В останні 20 хвилин основного часу й кілька доданих хвилин Португалія влаштувала справжню облогу воріт Німеччини, практично не відступаючи на свою половину поля. Шанси забити були у Варела і Нані. Останній не зміг реалізувати момент на 88-й хвилині, коли Кріштіану Роналду спрямував передачу прямісінько йому в ноги. Але з воріт вийшов Нойєр і вкотре врятував свою команду. Тож фінальний свисток зафікував перемогу збірної Німеччини у стартовому матчі в своїй групі. 

Нагадаємо, в першому матчі туру в групі В Данія сенсаційно переграла Нідерланди.

Loading...