Платіні: Завдяки Євро-2012 Україна зробила крок вперед на 30 років

Платіні: Завдяки Євро-2012 Україна зробила крок вперед на 30 років

На думку президента УЄФА Мішеля Платіні, без чемпіонату Євро-2012 розвиток України не був би таким значним за такий короткий термін.

Джерело: Відомості

На думку президента УЄФА Мішеля Платіні, без чемпіонату Євро-2012 розвиток України не був би таким значним за такий короткий термін. Підготовка до проведення Євро-2012 допомогла Україні значно просунутися у своєму розвитку, вважає Платіні.

«Завдяки Євро-2012 Україна зробила крок вперед на 30 років», — заявив під час прес-конференції на Національному стадіоні у Варшаві з нагоди Євро-2012 президент УЄФА, передає інфоцентр «Україна-2012».

Платіні вважає, що без чемпіонату модернізаційний розвиток України і Польщі «не був би таким величезним». «Це буде прекрасною подією в історії цих країн», — сказав президент УЄФА.

Платіні визнав, що були певні виклики у контексті підготовки України і Польщі до чемпіонату. Він зазначив, що коли Україна і Польща отримали право організовувати Євро-2012, то країни до кінця не усвідомлювали, який це виклик і скільки коштів треба вкласти у підготовку.

На його переконання, простіше було організувати турнір, наприклад, в Італії чи Франції, де вже вся інфраструктура була готовою.

«Натомість в Україні і Польщі усе потрібно було робити спочатку. Польщі було трохи легше, адже вона член Євросоюзу», — зауважив президент УЄФА.

Водночас він наголосив, що «дуже задоволений» підготовкою до турніру і хоче подякувати за це обом країнам. «Думаю, що все організовано на високому рівні», — резюмував президент УЄФА.

Loading...