Генсека НОК України звинуватили в спекуляції квитками на Олімпіаду-2012

Генсека НОК України звинуватили в спекуляції квитками на Олімпіаду-2012

Генеральний секретар Національного олімпійського комітету України пропонував продати за готівкові гроші квитки на Олімпіаду 2012 року в Лондоні на суму в декілька тисяч фунтів.

Джерело: Відомості

Генеральний секретар Національного олімпійського комітету України пропонував продати за готівкові гроші квитки на Олімпіаду 2012 року в Лондоні на суму в декілька тисяч фунтів. До такого висновку прийшли журналісти лондонських новин «BBC», провівши таємне розслідування.

Так, Генсек українського НОК Володимир Геращенко повідомив репортерові «ВВС», який видавав себе за британського квиткового спекулянта, що зможе продати до 100 квитків, передають «Коментарі».

Отримавши такі відомості, репортери «ВВС», що видавали себе за неофіційних торговців квитками з Великобританії, зв’язалися з генеральним секретарем НОК України. Той підтвердив, що готовий продати квитки для поширення на чорному ринку.

Геращенко повідомив репортерові, який працював під прикриттям: «Наскільки я розумію, ви торгуєте квитками. Тому для мене ви пріоритет номер один. Головний. Ви — та людина, з якою ми зв’яжемося. Якщо у нас будуть зайві квитки, ми з вами зв’яжемося».

В ході послідувала зустрічі, яка відбулася в одному з готелів поблизу Олімпійського парку на сході Лондона, Геращенко пояснив, що займається розповсюдженням квитків серед українських уболівальників, тренерів та чиновників.

Однак після закінчення цього процесу він був готовий продати до 100 зайвих квитків. У відповідь на запитання журналіста, який видавав себе за спекулянта, чи можна здійснити платіж шляхом банківського переказу, Геращенко відповів: «Якщо подумати, то коли це з’явиться, краще готівкові гроші. Ви? Краще готівка, і закінчимо з цим. Я сподіваюся, що приїду 10 липня».

У понеділок у відповідь на запитання «ВВС», чому він був готовий порушити олімпійські правила і британські закони, пропонуючи українські олімпійські квитки для продажу на чорному ринку, Геращенко заявив, що «ніколи не планував продавати квитки у Великобританії». Він також сказав, що «вів дипломатичну розмову, щоб задовольнити нав’язливий інтерес торговця квитками».

Як відзначає видання, Геращенко грає важливу роль в українському олімпійському русі вже більше 20 років, на своїй нинішній посаді він працює з 1997 року. Чинний у Великобританії закон про лондонські Олімпійські та Паралімпійські ігри зараховує продаж квитків Олімпіади-2012 на чорному ринку до кримінальних злочинів. За подібні дії встановлено покарання у вигляді штрафу до 20 тис. фунтів.

Згідно з жорсткими правилами, що діють щодо країн, які не входять в Європейський Союз, їх олімпійські квитки можуть продаватися тільки жителям цих держав. Такі обмеження необхідні, щоб запобігти продажу квитків на чорному ринку.

Колишній міністр уряду Великої Британії у справах Олімпіади, депутат британського парламенту Тесса Джауелл закликає провести розслідування фактів, викладених у розслідуванні «ВВС».

У свою чергу, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка відсторонив генерального секретаря НОК Володимира Геращенка на час розслідування інформації про можливий незаконний продаж генсеком квитків на ХХХ літні Олімпійські ігри-2012, які пройдуть в Лондоні (Великобританія). Про це повідомила прес-служба НОК.

За словами представника прес-служби, Бубка в зв’язку зі сформованою ситуацією 22 травня перервав свій візит у Квебек (Канада). За його словами, буде проведено незалежне розслідування.

Loading...