Донецький «Шахтар» став чемпіоном України

Донецький «Шахтар» став чемпіоном України

Донецький «Шахтар» третій рік поспіль виграв чемпіонат України з футболу. Фінальний чемпіонський акорд прозвучав у домашньому матчі з «Олександрією». «Гірники» розгромили аутсайдера з рахунком 3:0.

Джерело: Відомості

Донецький «Шахтар» третій рік поспіль виграв чемпіонат України з футболу. Фінальний чемпіонський акорд прозвучав у домашньому матчі з «Олександрією». «Гірники» розгромили аутсайдера з рахунком 3:0.

Таким чином, «Шахтар» без варіантів обіграв аутсайдерів та оформив сьоме чемпіонство в історії, водночас відправивши «олександрійців» у першу лігу, пише «Чемпіон».

Вже на старті гри «гірники» побігли вперед. Простріли та навіси йшли один за іншим — маючи на вістрі такого майстра верхової боротьби як Селезньов було б нерозумно це не використовувати.

Перший гол «гірники» забили вже на 15-й хвилині. Вілліан, котрий перед грою казав, що хоче залишити Донецьк з високо піднятою головою, довів своє бажання. Бразилець здійснив ривок по центру і сильно пробив у кут воріт. Паньків врятувати команду не зміг, занадто вже близькою була відстань для сили удару.

На 27-й хвилині мав подвоювати рахунок Мхітарян, але влучив у стійку. Вірменин не засмутився і вже за хвилину свого домігся. Вілліан віддав на хід Шевчуку, а той навісив точно на голову Генріху, котрий з пари метрів промахнутися не міг.

Коста, Вілліан, Селезньов могли забивати ще до перерви, перевага команди була повною. Про якусь контргру мови не йшло, перейти на чужу половину поля було за щастя для команди з Кіровоградщини. У перерві Луческу зробив заміну, можливо, бажаючи поберегти Вілліана перед можливим переїздом у «Челсі». Поки Дентіньо пристосовувався, гості все ж свій шанс отримали.

Спочатку була репетиція — П’ятов не мав проблем з ударом Салхі по центру воріт. А от потім Андрію довелося демонструвати всю свою стрибучість, витягуючи м’яч з кута воріт після пострілку Старенького.

На 56-й хвилині відзначився Селезньов — Мхітарян відкотив Євгену сферу під удар у порожні ворота. Це захист гостей невдало створював офсайдну пастку, в яку не потрапили одразу двоє суперників.

Після цього Євген міг забити ще раз, але м’яч пролетів поруч зі стійкою. Непогані шанси, хоча і не 100-відсоткові мали Дентіньо, Тейшейра, але відчувалося, що і рахунок 3:0 цілком влаштовує команду, тому певна легковажність у завершенні атак була зрозуміла.

Склади команд

30. П’ятов, 33. Срна, 5. Кучер, 44. Ракицький, 13. Шевчук, 3. Хюбшман, 22. Мхітарян, 7. Фернандіньо, 20. Коста, 10. Вілліан, 17. Селезньов

Запасні: 23. Шуст, 31. Дентіньо, 38. Кривцов, 15. Степаненко, 29. Тейшейра, 11. Едуардо, 9. Адріано

Головний тренер: Мірча Луческу 77. Паньків, 2. Сахневич, 7. Шевченко, 9. Довгий, 10. Салхі, 13. Гавриш, 15. Запорожан, 17. Гітченко, 23. Сидоренко, 27. Старенький, 72. Любеновіч

Запасні: 1. Деонас, 3. Ковба, 5. Чередніченко, 11. Макрієв, 20. Допілка, 28. Барішіч, 48. Полярус

Головний тренер: Андрій Купцов

Голи

1:0 — Вілліан (15), 2:0 — Мхітарян (28), 3:0 — Селезньов (56)

10 травня 2012, 19:00, Україна, Донецьк, стадіон «Донбас Арена»  

Loading...