«Шахтар» відвоював Кубок України у «Металурга»

«Шахтар» відвоював Кубок України у «Металурга»

Володарем Кубку України сезону став "Шахтар", який у запеклому поєдинку на НСК "Олімпійський" здолав "Металург".

Джерело: Відомості

Володарем Кубку України сезону став "Шахтар", який у запеклому поєдинку на НСК "Олімпійський" здолав "Металург". Переможець донецького дербі в столиці України визначився тільки в додатковому часі.

"Металург" (Д) - "Шахтар" - 1:2

Голи: Тейшейра (23), Морозюк (69), Кучер (105)

Склади команд:

"Металург" (Д): Бандура, Морозюк, Чечер (к), Воловик, Шина, Мкртчян, Лазіч, Соарес, Дімітров, Казарян, Траоре

Запасні: Воробйов, Маріу Сержіу, Барановський, Голайдо, Даніло, Нельсон, Міщенко

"Шахтар": П'ятов, Срна (к), Ракицький, Кучер, Рац, Фернандінью, Гай, Тейшейра, Вілліан, Мхітарян, Адріано

Запасні: Шуст, Кобін, Чижов, Дуглас Коста, Степаненко, Дентінью, Селезньов

Із перших хвилин "Шахтар" захопив і утримував ініціативу, яка на 23-й хвилині реалізувалась у гол Алекса Тейшейри. Догравали перший тайм команди спокійно. На другу частину поєдинку команди вийшли без змін. "Металурги" почали частіше пробиватися у штрафний майданчик суперників. Внаслідок боротьби неподалік воріт П'ятова Морозюк заробив штрафний. "Гірники" вибудували стінку, але вона фактично розвалилась, коли пробивав Микола Морозюк, і м'яч влетів у сітку. П'ятов у цій ситуації виглядав розгубленим - чи покладався на захисників, чи справді не встиг перекрити хід  м'яча.

До кінця основного часу команди грали обережно, відчуваючи, що екстратаймів не уникнути. Початок першої п'ятнадцятихвилинки грали досить рівно, поки  на ворота "Металурга" не посипався шквал ударів. Одну з передач замикав Ракицький, але Бандурі вдалось парирувати його удар. Та на підборі опинився Кучер, і голкіпер "металургів" хоч і кинувся у правий кут, та зупинити м'яч уже не зміг. "Гірники" знову повели в рахунку, не дозволивши довести гру до серії пенальті.

Останні десять хвилин другого екстратайму "металурги" пресували суперників біля їх воріт, з останніх сил намагаючись зрівняти рахунок. Але свисток арбітра сповістив, що Кубок України цьогоріч дістався "Шахтарю". Це восьма перемога "гірників" із 12 кубкових фіналів.

Попри поразку "Металурга", саме їхнього кіпера Олександра Бандуру можна назвати кращим гравцем цього видовищного матчу. Бандура, який наразі розглядається як кандидат у національну збірну, провів із десяток надійних сейвів, завдяки яким інтрига гри зберігалась до останнього моменту.   

Loading...