Мессі не забив пенальті, «Барса» вилетіла з Ліги чемпіонів

Мессі не забив пенальті, «Барса» вилетіла з Ліги чемпіонів
Нереалізований пенальті Мессі / Фото: УЄФА

Лондонський «Челсі» вдруге у своїй історії зіграє у фіналі Ліги чемпіонів. У півфіналі «аристократи» здійснили справжній подвиг, здолавши найсильнішу команду планети «Барселону».

Джерело: Відомості

Лондонський «Челсі» вдруге у своїй історії зіграє у фіналі Ліги чемпіонів. У півфіналі «аристократи» здійснили справжній подвиг, здолавши найсильнішу команду планети «Барселону» - 1:0 у першій зустрічі і 2:2 – у другій.

Маючи мінімальну перевагу після першого матчу, «аристократи» на території іспанців – стадіоні «Камп Ноу» - більшу частину матчу провели у своєму штрафному майданчику. І такий футбол, як його ще називають антифутбол, дав «Челсі» путівку у фінал Ліги чемпіонів.

З перших хвилин каталонці почали плести мережива атак біля воріт Петера Чеха. Однак до ударів справа доходила нечасто, оскільки захисники кидалися під кожен удар іспанців. Нарешті на 37-й хвилині господарі забили. Куенка віддав блискучий пас Бускетсу, а той не схибив. І майже відразу «аристократи» залишилися у меншості. Капітан лондонців Джон Террі коліном дав стусана Алексісу Санчесу і пішов у роздягальню.

Біда не приходить одна. На 43-й хвилині Мессі класним пасом знайшов у штрафному майданчику Іньєсту, а той як рукою поклав м'яч у дальній кут. Цей рахунок уже влаштовував господарів, але гості доволі швидко повернули собі перевагу. У компенсований час пройшла контратака «Челсі» лівим флангом і Рамірес опинившись віч-на-віч із Вальдесом, красиво перекинув м'яч через голкіпера.

Вже на початку другого тайму каталонці отримали прекрасний шанс, аби знову змінити ситуацію на свою користь. Дрогба «заробив» пенальті, але Мессі з 11-метрового влучив у поперечину. Згодом аргентинець класно пробив з-за меж штрафного, але ворота «Челсі» врятувала стійка.

«Барселона» продовжила штурмувати ворота гостей, але захисники кістками лягали під м'яч, а все, що летіло у площину воріт, ловив або відбивав Чех.

Натомість «Челсі» на останній хвилині зняв питання про переможця протистояння. Фернандо Торрес, який вийшов на заміну в останні хвилини, з центру поля втік на побачення з Вальдесом, обіграв голкіпера і засмутив майже 100 тисяч фанатів на «Камп Ноу».

Таким чином вкотре підтвердився футбольний забобон, що двічі трофей Ліги чемпіонів в одні руки не потрапляє. Минулорічний тріумфатор «Барса» навіть не пройшла у фінал турніру. А суперника по фіналу «аристократи» дізнаються вже сьогодні. Ним буде переможець матчу «Реал» - «Баварія». 

Loading...