Арбітру на матчі «Шахтаря» і «Динамо» Ваксу загрожує довічна дискваліфікація

Арбітру на матчі «Шахтаря» і «Динамо» Ваксу загрожує довічна дискваліфікація

Комітет арбітрів Федерації футболу України (ФФУ) прийняв рішення відкрити дисциплінарну справу проти арбітра скандального матчу «Шахтар» – «Динамо» Юрія Вакса.

Джерело: Відомості

Комітет арбітрів Федерації футболу України (ФФУ) прийняв рішення відкрити дисциплінарну справу проти арбітра скандального матчу «Шахтар» – «Динамо» Юрія Вакса. Про це розповів куратор українського футбольного суддівства П'єрлуїджи Колліна, пише Проспорт.

«Ми з'ясуємо, що сталося і приймемо рішення. Поки Вакс не судить, бо арбітр не може судити, якщо проти нього відкрито дисциплінарну справу. Якщо було зроблено щось неправильно з точки зору етики, цьому буде дана відповідна оцінка», - заявив Колліна.

За словами італійця, Ваксу може загрожувати довічна дискваліфікація. «Справу відкрито згідно зі статтею 26, і Комітет арбітрів має право це зробити. Вона покликана прояснити, що сталося. Після цього буде прийнято рішення. Воно може свідчити, що нічого не сталося, а може призвести до довічної дискваліфікації арбітра», - додав Колліна.

Нагадаємо, у зустрічі 26 туру, що відбувалась на «Донбас-Арені», наприкінці першого тайму рефері Юрій Вакс вилучив Дениса Гармаша, залишивши «динамівців» у меншості. Кияни дуже емоційно відреагували на це рішення судді, і той за підсумками штовханини між футболістами вилучив ще й керанича «Динамо» Юрія Сьоміна з тренерського майданчика і помічника тренера «Шахтаря» Олександра Спиридона.

Loading...