НСК «Олімпійський» зможе прийняти лише 30 тисяч вболівальників

Оптимальне число вболівальників, яких може прийняти НСК «Олімпійський», становить 25-30 тис. чоловік. Про це повідомив активіст ГК «Євро-патруль» В’ячеслав Коновалов.

Джерело: Відомості

Оптимальне число вболівальників, яких може прийняти НСК «Олімпійський», становить 25-30 тис. чоловік. Про це повідомив активіст ГК «Євро-патруль» В’ячеслав Коновалов, пишуть «Коментарі».

«Заявлені 60 тис. чоловік неможливо обслужити в достатній мірі. Під час матчу з «Ворсклою», на якому було 28 тис. чоловік, зробили так званий буфер зі співробітників міліції і за рахунок цього «розсосали» це пікове навантаження. Але все одно, за нашими замірами, заявлені 650 осіб в годину, 108 турнікетів не витримують. Тобто кожен турнікет має пропускати до 10 осіб в хвилину, але в них виходило, в кращому випадку, 5-7 осіб. Це пропускав сам турнікет, а далі починався натовп стюардів, які перевіряли людей. Можна сказати, що 28 тис. людей – це межа пропускної можливості турнікетів», — розповів Коновалов.

Нагадаємо, 14 квітня активісти ГК «Євро-патруль» перевірили головну спортивну арену країни на її операційну готовність до зустрічі тисяч футбольних уболівальників Євро-2012. Основна увага була приділена наступним напрямкам: територія навколо НСК: облаштування Троїцької площі, парковки, каси «Палацу спорту», рівень професіоналізму обслуговуючого персоналу, володіння іноземною мовою; пропускна здатність турнікетів під час матчів, покажчики англійською мовою; умови для інвалідів (в акції очікується участь декількох осіб з особливими потребами в інвалідних колясках); перевірка глядацького сектора, доступу інвалідів до об’єктів загального користування; проблема куріння та вживання алкогольних напоїв на території стадіону; рівень організації роботи фастфудів, наявність туалетів і т.п.

Loading...