«Шахтар» — «Динамо»: суддівський скандал, вилучення і два голи

«Шахтар» —  «Динамо»: суддівський скандал, вилучення і два голи

Центральний матч 26-го туру між "Шахтарем" і "Динамо" не обійшовся без скандалу.

Джерело: Відомості

Центральний матч 26-го туру Прем'єр-ліги між "Шахтарем" і "Динамо" не обійшовся без скандалу. Наприкінці першого тайму рефрі  Юрій Вакс вилучив Дениса Гармаша, залишивши киян вдесятьох на другий тайм. Це рішення арбітра ледве не зупинило гру.

Динамівці дуже емоційно відреагували на рішення Вакса і той за підсумками штовханини між футболістами вилучив ще й керанича "Динамо" Юрія Сьоміна з тренерського майданчика і помічника тренера "Шахтаря" Олександра Спиридона.

Гармаш був вилучений начебто за те, що покинув межі поля без дозволу арбітра. Гармаш, отримавши допомогу від лікарів після того, як отримав удар по голові, просигналізував арбітру, що вийде за лінію поля. Але щойно Денис ступив ногою на межі поля, як Вакс показав йому другий "гірчичник" і вилучив з поля. Та й до першого попередження Гармашу можна було пригледітись уважніше.

Крім того, Вакс показав "гірчичники" Ярмоленку і Ідейє за начебто грубу гру під час боротьби за м'яч. Водночас Вакс не помітив грубих фолів Срни проти Гусєва і Ярмоленка, за які треба було давати хорвату жовті картки.

До вилучення невелика перевага була на боці динамівців. У першому таймі хороші удари нанесли Ярмоленко і Гусєв. Зі стартових хвилин другого тайму "Шахтар" кинув всі сили в атаку і домігся результату на 55-й хвилині. Срна подав штрафний, Кучер пробив у стійку, а Тейшейра зіграв на добиванні.

У динамівців було два гольових моменти. Спершу Бетао пробивав по воротах після розіграшу кутового, але м'яч пройшов поруч зі стійкою. А згодом Гусєв пробивав через себе після навісу Алієва - вище воріт.

Не використавши свої моменти, кияни отримали другий гол на 80-й хвилині. Вілліан навісив з флангу, а Ракицький відправив м'яч у дальній кут.

2:0 - у обох команд по 67 очок. А до завершення чемпіонату залишилося по 4 матчі. Якщо кияни та донеччани наберуть у іграх, що залишилися, однакову кількість очок, то чемпіона України визначить "золотий матч". Наразі ж за підсумками 26-го туру "Шахтар" очолив турнірну таблицю. 

До речі, сьогоднішній матч зібрав рекордну кількість уболівальників - "Донбас-Арена" вмістила понад 53 тисячі глядачів.

Loading...