«Металіст» пропустив «Спортинг» у півфінал Ліги Європи

«Металіст» пропустив «Спортинг» у півфінал Ліги Європи

За сумою двох матчів харківський «Металіст» поступився путівкою до півфіналу Ліги Європи лісабонському «Спортингу».

Джерело: Відомості

За сумою двох матчів харківський «Металіст» поступився путівкою до півфіналу Ліги Європи лісабонському «Спортингу». Після виїзної поразки з рахунком 1:2 у Харкові підопічні Мирона Маркевича розписали нічию, інформує Чемпіон.

У Маркевича напередодні гри з «Металістом» була лише одна проблема - замінити дискваліфікованих Торсільєрі та Папа Гуйе. Але найголовнішою проблемною ланкою команди став не захист, а середня лінія. Пас вперед було нікому віддати, поборотися, попресингувати, також нікому. Бився у складі «Металіста» лише один гравець - Тайсон. Бразильця вистачало й на атаку, і на захист. Торрес, Соса, Вільягра - це футболісти, які нічим не допомогли команді в цій грі.

Лише вихід у другому таймі Девіча додав динаміки в атаці, та й гольова передача на рахунку серба з українським паспортом.

Португальці краще тримали м`яч і намагалися не давати бити гравцям «Металіста» з середньої дистанції. І таких ударів по воротах Патрісісу майже не було.

У першому таймі у «Металіста» був лише один момент біля воріт гостей. Тайсон продряпався у штрафний «Спортинга», але пробив у ноги кіперу португальців. А ось «Спортинг» господарів засмутив на 44-й хвилині. У штрафній «Металіста» Обрадович та Березовчук загубили ван Вольфсвінкель, котрий ударом головою пробив Горяінова.

На 56-й хвилині Крістальдо, який з десяти моментів забиває 1-2 рази, після скидки головою від Девіча, зрівнює рахунок. А вже через 8 хвилин «Металіст» мав добивати «Спортинг». У штрафній зоні гостей не без допомоги Інсуа красиво падає Девіч, і суддя призначає 11-метровий. Але пенальті не реалізував Хав`єр, який пробив прямо й тупо - по центру воріт, і Патрісіу знову герой.

Здається, саме цей момент психологічно і надламав «Металіст». Навіси у штрафну, довгі передачі без адресу - це характерна гра «Металіста» у 25 останніх хвилин поєдинку. А замість чотирьох доданих хвилин до основного часу зіграли майже шість, але це «Металіст» не врятувало.

Отже, у півфіналі турніру гратиме «Спортинг», а «Металіст» має шанс наступного єврокубкового сезону знову спробувати підкорити Лігу Європи.

Loading...