«Металіст» програв у Португалії, але шанси на вихід у півфінал залишаються

«Металіст» програв у Португалії, але шанси на вихід у півфінал залишаються

Харківський «Металіст» поступився лісабонському «Спортингу» з мінімальним рахунком 1:2 у першому матчі 1/4 фіналу Ліги Європи.

Джерело: Відомості

Харківський «Металіст» поступився лісабонському «Спортингу» з мінімальним рахунком 1:2 у першому матчі 1/4 фіналу Ліги Європи. У першому таймі харків’яни володіли ігровою перевагою, хоч і моментів біля воріт господарів не створили, пише Проспорт.

Португальці ж виглядали розгубленими, часто втрачали м'яч у простих ситуаціях і взагалі не загрожували воротам Горяїнова. Однак зі стартових хвилин другого тайму на полі був інший «Спортинг». Футболісти заграли мобільніше і досить швидко відкрили рахунок. На 51-й хвилині Соса втратив м'яч у центрі поля. Португальці організували швидку атаку лівим флангом. Капель прострілив у воротарський майданчик, а Ізмайлов випередив захисників, «розстрілявши» Горяїнова.

Не довго довелося чекати другого м'яча. На жаль, знову у ворота харків'ян. Папа Гуйє «привіз» небезпечний штрафний удар, а Інсуа сильно пробив у правий нижній кут. У цьому голі винна «стінка» гостей, яка розсипалася ще до удару.

Мирон Маркевич кинув у бій Девіча та Марлоса і біля воріт Партісіу почали виникати моменти. Однак до 90-ї хвилини господарям щастило. Але на останній хвилині після удару Марлоса голкіпер відбив м'яч перед собою і відразу збив Девіча, який був першим на м'ячі. Пенальті реалізував Клейтон Хав'єр.

2:1 - це не 2:0, тож у «Металіста» залишаються гарні шанси на вихід до півфіналу. А як сказав після гри Мирон Богданович, шанси такі ж, як і до матчу - 50 на 50. Щоправда, у повторній грі, що відбудеться 5 квітня на ОСК «Металіст», не зіграють Марко Торсільєрі, Папа Гуйє і Клейтон Хав'єр. Жовті картки стали для них дискваліфікуючими. Причому Клейтон і Марко отримали «гірчичники» за розмови з арбітром. 

Loading...