У Відкритому чемпіонаті Росії з карате перемогли українці

У Відкритому чемпіонаті Росії з карате перемогли українці

У вівторок із Відкритого чемпіонату Росії з карате у Нижньому Новгороді повернулася команда Української федерації Кіокусін-Будо Карате у складі п’яти спортсменів.

Автор: Людмила ШИШКО / Джерело: Відомості

У вівторок із Відкритого чемпіонату Росії з карате у Нижньому Новгороді повернулася команда Української федерації Кіокусін-Будо Карате у складі п’яти спортсменів, а це Дан Звоник, Павло Бугайов (Донецьк), Максим Перенц (Миколаїв), Олександр Білецький (Рівне), Ольга Ліщук (Луцьк). Їхній керівник, голова правління федерації Бранч Чіф Дмитро Волинець поділився з «Відомостями» приємною новиною: наші спортсмени привезли додому два перших місця й одне третє. Як для п’ятьох осіб, то результат досить успішний. Така перемога дасть українській команді можливість уже в червні виступити на чемпіонаті світу з карате.

На фото: Лучанка Ольга Ліщук та Дмитро Волинець

— У Нижній Новгород приїхало 350 чоловік із 40 команд, — розповідає Дмитро Волинець. — Змагання проходило два дні на трьох татамі. Це був найсильніший турнір, який проводиться перед чемпіонатом світу. Спортсмени, які посіли перші місця, виграли у чемпіонів Росії усі чотири бої. Росіяни, як завжди, були шоковані успіхами українців, оскільки окремі з їхніх спортсменів були важчими за наших на 25 кг.

Лучанка Ольга Ліщук стала третьою. Можливо, трохи забракло досвіду. Через це й програла чемпіонці світу. Найважчим виявився бій Павла Бугайова — після перемоги у першому він через перевантаження потрапив у лікарню і на наступний бій уже не вийшов.

Дмитро Волинець повідав «Відомостям», що п’ять років поспіль їхню команду підтримує нинішній депутат облради Степан Івахів. Саме завдяки йому спортсмени мали змогу брати участь у змаганнях в Японії, Китаї, Кореї, Іспанії та інших країнах світу, зарекомендувавши себе однією з найсильніших команд. Степан Петрович пообіцяв спортсменам, що й надалі спонсоруватиме Українську федерацію Кіокусін-Будо Карате. 

Loading...