Спортивний арбітражний суд у Лозанні починає розгляд справи «Металіста» і «Карпат»

Сьогодні Спортивний арбітражний суд (САС) в Лозанні почне розглядати апеляційну скаргу харківського «Металіста» на рішення ФФУ про санкції щодо клубу за договірний матч із львівськими «Карпатами».

Джерело: Відомості

Сьогодні, 28 лютого, Спортивний арбітражний суд (САС) в Лозанні почне розглядати апеляційну скаргу харківського «Металіста» на рішення ФФУ про санкції щодо клубу за договірний матч із львівськими «Карпатами».

За інформацією керівника управління інформаційної політики ФФУ Сергія Васильєва, на засіданні будуть присутні президент федерації Григорій Суркіс, перший віце-президент і виконавчий директор федерації Олександр Бандурко, представники юридичного управління федерації.

У прес-службі «Металіста» повідомили, що до рішення суду представники клубу не коментуватимуть жодну інформацію.

Скандал навколо матчу, який відбувся у квітні 2008 року, розгорівся взимку 2010-го. ФФУ отримала запис бесіди колишнього захисника львів'ян Сергія Лащенкова з почесним президентом клубу Петром Димінським. У розмові йдеться про те, що гравці «Карпат» за програш нібито отримали 110 тисяч доларів. При цьому можливий підкуп здійснював представник «Металіста». В серпні того ж року ФФУ і апеляційний комітет визнали матч договірним та покарали клуби зняттям по 9 очок, штрафом у 25 тисяч доларів кожного та дискваліфікацією причетних осіб.

Восени «Металіст» звернувся до спортивного арбітражного суду в Лозанні з апеляційною скаргою. Слухання триватиме чотири дні - з 28 лютого по 2 березня.

Loading...