Чісору оштрафували на 100 тисяч доларів за бійку з Хеєм і ляпас Кличку

Чісору оштрафували на 100 тисяч доларів за бійку з Хеєм і ляпас Кличку

Англійський боксер Дерек Чісора, який в ніч на 19 лютого зазнав поразки від чемпіона WBC Віталія Кличка, оштрафований на 100 тисяч доларів.

Джерело: Відомості

Англійський боксер Дерек Чісора, який в ніч на 19 лютого зазнав поразки від чемпіона WBC Віталія Кличка, оштрафований на 100 тисяч доларів. Чісора отримав такий штраф за бійку зі співвітчизником Девідом Хеєм на прес-конференції після бою з Кличком, за ляпас Віталію Кличку та плювок у обличчя Володимиру Кличку, пише «Проспорт».

«50 000 за ляпас Віталію Кличку, 25 000 за плювок у Володимира Кличка і 25 000 за бійку з Девідом Хеєм», — пояснив президент федерації боксу Німеччини Томас Пютц.

Чісора виплатить гроші зі свого гонорару за бій з Кличком (англієць отримав 500 тисяч доларів) на користь Німецької федерації професійного боксу (BDB). Половина коштів залишиться у віданні федерації, а друга половина буде витрачена на благодійні цілі за підтримки Всесвітньої боксерської ради (WBC).

Крім того, BDB рекомендує своїм колегам з Британського ради з контролю за боксом та організації WBC позбавити Чісору боксерської ліцензії довічно (14 березня відбудуться слухання у Лондоні).

А от Девід Хей вийшов «сухим з води». До нього не можуть бути застосовані санкції, оскільки він офіційно завершив кар'єру і не має боксерської ліцензії. Однак у нього можуть виникнути проблеми, якщо він вирішить відновити кар'єру. 

Loading...