Кличко помстився Чісорі за ляпас на зважуванні

Кличко помстився Чісорі за ляпас на зважуванні

40-річний Віталій Кличко переміг за очками 28-річного англійця Дерека Чісору на очах 12 тисяч глядачів арени Olympiahalle у Мюнхені.

Джерело: Відомості

40-річний Віталій Кличко переміг за очками 28-річного англійця Дерека Чісору на очах 12 тисяч глядачів арени Olympiahalle у Мюнхені. 118:110 (Робін Дольп'єрр), 119:111 (Бела Флоріан) і 118:110 (Едді Паппо) - перемога Кличка одноголосним рішенням суддів.

Для Кличка-старшого це 9-й захист поясу чемпіона світу WBC у надважкій вазі, і Віталій знову довів скептикам, що й в 40 років можна бути найкращим боксером планети. Однак Чісора виявився гідним суперником і, якби у англійця було більше досвіду, то результат поєдинку міг скластися не на користь Кличка.

До того ж, Чісора став четвертим боксером після Тімо Хоффманна, Кевіна Джонсона і Шеннона Бріггса, який вистояв проти Кличка-старшого 12 раундів.

З перших секунд поєдинку зав'язався дуже жорсткий бій. У першому ж раунді боксери обмінялися небезпечними ударами. Англієць кілька разів класно і сильно пробив низом по корпусу, а Віталій відповів "бомбами" з правої руки. Але у Чісори дуже міцне підборіддя, тож його непросто "покласти" на підлогу.

Після другого раунду Чісора вкотре спробував вивести Кличка з рівноваги, намагаючись наскочити на нього після гонгу. А у третьому раунді англієць двічі налетів на Віталія своїм торсом, притиснувши його до канатів. Тим не менше, Кличко з кожним раундом нарощував перевагу за очками.

В четвертому раунді Чісора пропустив два потужних удари, але Віталій не став добивати суперника, який на мить "поплив".

Загалом бій пройшов за сценарієм: атака Чісори - захист і контратака Кличка. Віталій майже весь поєдинок діяв другим номером і раз-по-раз ловив англійця точними ударами.

Важкими для Кличка були 7 і 8 раунди - їх виграв Чісора. Однак англійцю не вдалося дотримати слова - нокаутувати Кличка у 8 раунді.

У заключних раундах Чісора пресингував Кличка, але досвід Віталія переміг молодість Дерека - Чісора непогано діяв у атаці, але фактично не захищався.

Перемога над Чісорою є 44-ю в кар'єрі Кличка-старшого. Крім усього іншого, Віталій гідно відповів Чісорі за ляпас, який отримав від англійця під час церемонії  зважування.

Loading...