Олександра Рибку дискваліфікували на два роки

Олександра Рибку дискваліфікували на два роки

УЄФА винесла вердикт у «справі Рибки». Згідно з офіційними документами, 24-літній воротар донецького «Шахтаря» дискваліфікований на 2 роки.

Джерело: Відомості

УЄФА винесла вердикт у «справі Рибки». Згідно з офіційними документами, 24-літній воротар донецького «Шахтаря» і національної футбольної збірної дискваліфікований на 2 роки. Це максимальний термін дискваліфікації за такого роду порушення.

 

У «Шахтарі» вважають, що це надзвичайно суворий вирок, який не цілком відповідний масштабам проступку Олександра Рибки. У зв'язку з цим донецький клуб буде подавати апеляцію до відповідних структур УЄФА.

Нагадаємо, що допінг-проба, яка дала позитивний результат, була взята у Рибки 30 листопада 2011 року, через два дні після гри з «Карпатами». Рибка прийняв сечогінні ліки, щоб зігнати трохи ваги, перед цим не проконсультувавшись із лікарем.

«30 листопада приїхала позапланова перевірка з УЄФА на базу. Перевірили десять гравців, серед яких був і Олександр. А цей сечогінний засіб входить у категорію А заборонених препаратів за критеріями УЄФА», - пояснив тоді генеральний директор «Шахтаря» Ігор Палкін.

Очікуючи рішення УЄФА, «гірники» повернули з оренди голкіпера Богдана Шуста.

Loading...