Бразилець Ілсіньо повертається у «Шахтар»

Бразилець Ілсіньо повертається у «Шахтар»

Бразильський півзахисник Ілсіньо, який у 2010 році розірвав контракт із донецьким «Шахтарем», вчора вилетів із Бразилії до України, щоб визначитися із продовженням кар’єри.

Джерело: Відомості

Бразильський півзахисник Ілсіньо, який у 2010 році розірвав контракт із донецьким «Шахтарем», вчора вилетів із Бразилії до України, щоб визначитися із продовженням кар'єри. «Після майже двох сезонів поза «Шахтарем» я зрештою повертаюся назад у команду, де провів найважливіші та переможні дні моєї кар'єри», — сказав футболіст.

Бразилець визнав, що у 2010 році, після певного непорозуміння із керівництвом клубу, прийняв невірне рішення. «Це була помилка. Я намагався шукати щастя в іншому місці, але усвідомив, що моє місце було саме тут. Тому я дуже вдячний керівництву, яке відкрило мені двері і запросило повернутися. Я повертаюся у «Шахтар» з метою знову завоювати довіру і захоплення уболівальників та допомогти клубу досягти величезних успіхів у змаганнях як на національному, так і на європейському рівні», — заявив бразилець.

26-річний Ілсіньо перейшов у «Шахтар» у липні 2007 року з «Сан-Паулу», підписавши контракт за схемою «4+1». Двічі ставав чемпіоном Україні у сезонах 2007-2008 і 2009-2010 років, у 2009 році здобув із «Шахтарем» Кубок УЄФА.

У травні 2010 року виник скандал, коли Ілсіньо в односторонньому порядку заявив про розірвання контракту через нібито невиплату йому заробітної плати за чотири місяці, а «Шахтар» подав позов до Спортивного арбітражного суду Лозанни про стягнення з гравця компенсації, передбаченої контрактом, за відмову від продовження угоди. Тоді Ілсіньо покинув Донецьк і повернувся у «Сан-Паулу», у 2011 році перейшов в інший бразильський клуб «Інтернасьонал».

У вересні 2011 року Спортивний арбітражний суд виніс рішення, згідно з яким претензії бразильського футболіста до донецького клубу були визнані безпідставними і відхилені. Ілсіньо як особу, винну у розірванні контракту, зобов'язали виплатити «Шахтарю» 3,6 млн. євро плюс відсотки за час прострочення, загальна сума — близько 4 мільйонів євро.

Loading...