Легенді боксу Мохаммеду Алі виповнилось 70 років

Легенді боксу Мохаммеду Алі виповнилось 70 років

Легенда боксу Мохаммед Алі відзначає 70-річний ювілей. За свою кар’єру Алі виграв 56 боїв і зазнав лише п’ять поразок.

Джерело: Відомості

Легенда боксу Мохаммед Алі відзначає 70-річний ювілей. За свою кар'єру Алі виграв 56 боїв і зазнав лише п'ять поразок. Він став олімпійським чемпіоном і триразовим чемпіоном світу.

Боксер дозволив зробити всього кілька кадрів святкування свого дня народження у вузькому колі друзів. Легенду боксу не слухають руки і голова, порушена мова, але при цьомусвітлий розум. Уже 30 років він веде бій із руйнівною хворобою Паркінсона. З тих пір, як у 1996 році на Олімпіаді в Атланті йому вклали в тремтячу руку факел, публічно він більше не вимовив ні слова.

Мохаммед Алі - фігура ХХ століття, в якої є створений за життя музей. Центр Алі розміром у шість поверхів.

До речі, тут можна опинитися, крім іншого, в кафе «тільки для білих» і відчути себе чорношкірим хлопцем, який щойно став чемпіоном світу, але за спиною почув голос: «Гей ти! Що ти тут робиш? Твій стакан залишиться тут порожнім! Забирайся звідси!». Тоді боксер покинув заклад і викинув свою першу золоту медаль у річку Огайо, потім прийняв іслам і взяв ім'я Мохаммед Алі. Згодом він постав перед судом за відмову воювати у В'єтнамі: позбувся чемпіонського звання і отримав дискваліфікацію на три роки.

Нині на питання «Чого, на вашу думку, не вистачає в сучасному боксі?» Мохаммед Алі завжди відповідає «Мене!».

Loading...