Луческу зафіксували зламані ребра титановими пластинами

Луческу зафіксували зламані ребра титановими пластинами

Під час операції, яку в минулу неділю провели Мірчі Луческу в поліклініці бухарестського університету, титановими пластинами були зафіксовані зламані ребра.

Джерело: Відомості

Під час операції, яку в минулу неділю провели Мірчі Луческу в поліклініці бухарестського університету, був не тільки встановлений дренаж для виведення крові з плевральної порожнини, а й титановими пластинами були зафіксовані зламані ребра. «Через три тижні після операції пацієнт може повернутися до нормальної діяльності», — пояснив хірург-ортопед, професор Георге Бурней.

Представник університетської клініки, доктор Богдан Попеску, зізнався, що у Луческу «були встановлені на трьох найбільш серйозно постраждалих ребрах титанові пластини, для того, щоб пацієнт міг безболісно дихати».

 Крім цього, були встановлені дві трубочки для виведення залишків крові з плевральної порожнини, одна вже вилучена. «Трубки будуть прибрані після рентгенівського знімка, який повинен показати зникнення гемотораксу (скупчення крові в плевральній порожнині), але поки у нього буде дещо сковане розширення легенів і грудної клітини», — розповів професор Бурней.

 Фахівець сказав, що Луческу зможе відновити тренування без будь-яких проблем. «Йому, напевно, будуть потрібні деякі дихальні вправи, які здійснюється за допомогою спірометра», — додав лікар.

 Нагадаємо, 6 січня наставник донецького "Шахтаря" Мірча Луческу потрапив у важку ДТП в столиці Румунії Бухаресті. Повне відновлення у румунського фахівця займе два місяці.

Loading...