Румунські лікарі успішно прооперували Луческу

Румунські лікарі успішно прооперували Луческу

Головний тренер донецького «Шахаря» Мірча Луческу успішно переніс операцію з видалення рідини в плевральній порожнині. Офіційних коментарів з приводу закінчення хірургічного втручання поки немає.

Джерело: Відомості

Головний тренер донецького «Шахаря» Мірча Луческу успішно переніс операцію з видалення рідини в плевральній порожнині. Про це повідомляють румунські ЗМІ, передає Проспорт.

Як пише Сегодня, лікар донецького клубу Артур Глущенко перебуває на місці подій і прокоментував підсумки операції: «Зараз ми можемо говорити про те, що технічно операція пройшла успішно. Мірча Луческу ще не відійшов від наркозу, ще, по суті, перебуває в операційній, так що ми не можемо сказати, як він оцінює своє самопочуття, але румунські лікарі зробили все на гарному рівні. Була вичищена плевральна порожнина. Легеня й діафрагма цілі. Крім того, ребра виявилися ушкоджені із зовнішньої сторони, не зсередини. Ребра були зафіксовані. Зараз ми чекаємо, щоб Містер прийшов до тями».

Операція почалася близько 16:30, спостереження за румунським фахівцем довірили трьом досвідченим хірургам в університетській клініці Бухареста.

Медики поки не поспішають говорити про виписку Луческу з лікарні. «З нашої точки зору неможливо здійснити виписку сьогодні. Переломи ребер гояться 30-45 днів», - заявили у лікарні.

Румунські ЗМІ передають, що для загоєння травми будуть використовуватися титанові пластини, що суттєво прискорить відновлення Мірчи Луческу. «При відсутності ускладнень можна буде розраховувати на виписку через 7-10 днів», - повідомив професор ортопедії Джордж Бурні.

Як повідомили у прес-службі ФК «Шахтар», перед операцією Луческу відвідав президент «Шахтаря» Ринат Ахметов. Він поспілкувався з лікарями і вилетів до Донецька.

Нагадаємо, 6 січня Луческу потрапив у ДТП у Бухаресті, в результаті якої з численними травмами був госпіталізований в університетську клініку швидкої допомоги Бухареста.

Loading...