Парламент прийняв за основу законопроект про антидопінговий контроль у спорті

Парламент прийняв за основу законопроект про антидопінговий контроль у спорті

19 жовтня Верховна Рада прийняла у першому читанні Закон України "Про антидопінговий контроль у спорті".

Джерело: Відомості

Проект Закону був розроблений Міністерством молоді та спорту та внесений до Парламенту у травні нинішнього року. Законопроект розроблений з метою приведення чинного законодавства України у відповідність з Міжнародною конвенцією про боротьбу з допінгом у спорті, забезпечення створення необхідних правових та організаційних засад щодо акредитації лабораторії антидопінгового контролю та з метою забезпечення створення умов для дотримання Україною, Національним антидопінговим центром вимог Всесвітньої антидопінгової агенції.

В документі враховано положення Міжнародної конвенції про боротьбу з допінгом у спорті; вдосконалено терміни, які вживаються, з метою приведення їх у відповідність до цієї конвенції.

Також законом пропонується визначити додаткові повноваження Національного антидопінгового центрув частині затвердження ним антидопінгових правил; визначити повноваження та основні завданняНаціональної антидопінгової лабораторії та відокремлення її від Національного антидопінгового центру;основні моменти утворення та роботи дисциплінарної і апеляційної комісії.

Loading...