У Росії нагородили футболістів, які влаштували бійку на дитячому турнірі в Норвегії

У Росії нагородили футболістів, які влаштували бійку на дитячому турнірі в Норвегії

«Хлопці не осоромилися і стійко витримали хвилю негативу», — вважають в адміністрації Ставрополя.

Джерело: Відомості

У російському місті Ставрополі влаштували вшановування місцевій юнацькій команді з футболу «Космос», що повернулася з відкритого Кубка Норвегії для дітей «Norway Cup» в статусі дискваліфікованої й оштрафованої команди, повідомляє «Комсомольская правда».

Нагадаємо, російських футболістів усунули від ігор за бійку, влаштовану під час гри з командою «Херд» з норвезького міста Олесунн. Як пишуть норвезькі ЗМІ, воротар російської команди отримав червону картку вже на другій хвилині гри, після чого вдарив суперника ногою. Після того, як зав’язалася бійка, й інші гравці ставропольської команди підключилися до бійки. В результаті оргкомітет турніру дискваліфікував російську команду й оштрафував її на 2 тисячі норвезьких крон (приблизно 6000 гривень).

Бійку юних футболістів в Норвегії змогла зупинити тільки поліція.

В адміністрацій ж російського міста Ставрополя порахували дискваліфікацію «політичним кроком».

«На жаль, політика втручається не тільки в спорт вищих досягнень. У цьому році команді довелося перервати свою участь в норвезькому футбольній першості. Причиною став конфлікт на ігровому полі, спровокований гравцями з команди суперників. Заступитися в далекій Норвегії за ставропольских школярів було нікому, тим не менш, хлопці не осоромилися і стійко витримали хвилю негативу», — вважають в адміністрації міста.

Футболістів й тренерів в адміністрації вшановували як героїв. Глава Ставрополя Андрій Джатдоєв вручив їм листи подяки та подарунки:

«Я щиро переживав за наших ставропольских хлопців, — цитує Джатдоєва прес-служба міста. — Коли розкрилися всі деталі тієї гучної історії, стало ясно одне —  нашу дітвору виховали правильно в кращих традиціях любові до Батьківщини. Справжній городянин і патріот своєї держави завжди готовий мужньо захищати честь і гідність рідних міста, краю і країни».

Loading...