На юнацькому футбольному чемпіонаті в Білорусі гравці з Москви не змирилися з поразкою і розбили чемпіонський кубок

На юнацькому футбольному чемпіонаті в Білорусі гравці з Москви не змирилися з поразкою і розбили чемпіонський кубок

Дитячий турнір пам’яті тренера Владислава Левнікова у Пінську закінчився скандалом.

Джерело: Відомості

Владислав Левніков — видатний білоруський дитячий футбольний  тренер. Працювати почав у далекому 1957 році. За довгі роки тренерства виростив безліч гравців, які стали професійними спортсменами. Два роки тому тренера не стало.

Турнір пам'яті Левнікова вперше відбувся рік тому, повідомляє sport.tyt.by.

Цього року змагалися футболісти 2001/02 років народження Пінської СДЮШОР, мінського «Динамо», а також з дитячо-юнацьких шкіл Москви і Санкт-Петербурга 2003 року народження. Турнір проходив з 12 по 15 серпня за коловою системою.

До останнього матчу все було спокійно. Те, що сталося у фіналі, не міг передбачити ніхто. До закінчення гри СДЮШОР-3 з московськими однолітками залишалося менше десяти хвилин, коли пінчанам вдалося вирватися вперед і рахунок став 3:2.

«Ми вигравали у всіх матчах, проте останній — з москвичами — не дограли, — розповідає гравець місцевої спортивної школи Влад Красовський. — Футболіст суперників почав лаятися на суддю, той показав йому жовту картку. Після цього він не вгамувався, а продовжив сперечатися, ще й нецензурно. Суддя його видалив. Тут розійшовся ще один москвич. Видалили і його. В результаті ми не дограли. Їхній тренер тоді сказав: «Все, закінчуйте, підходите сюди». Вони пішли в роздягальню».

«Я ось 40 років працюю — ніколи такого не було! — обурюється тренер команди СДЮШОР-3 Олександр Шевелянчік. — Вважаю, що у всьому винен тренер. Це він спровокував цю ситуацію. Він навіть на поле вибігав».

Однак на цьому «викрутаси» моковської команди не закінчилися. Далі події розгорталися ще більш непередбачувано. Тренер москвичів вирішив відвести підопічних у роздягальню. У момент, коли вони йшли, один з хлопців підбіг і розвернув  стіл із кубком та статуетками.

«Гравець підбіг до столу і розбив кубок. Ніхто цього не очікував», — каже Шевелянчік. —  Кубок в результаті замінили на торішній, а москвичів зняли зі змагань. До речі, за кілька днів до цього ці москвичі грали з ще однією Пінської командою — «Чорними пантерами». Так ось, там теж гравці мало не билися».

Крім того, за словами Влада Красовського, на адресу білоруських гравців не раз звучали неприємні вигуки:

«Їхній тренер не раз з нашим лаявся. Гравці кричали: «Ви колгоспники!».

У підсумку московську команду вирішено було дискваліфікувати. 

До речі, це вже не перший подібний інцидент. Менше місяця тому на дитячому футбольному турнірі в Норвегії гравці російської команди «Космос» зі Ставрополя прямо під час матчу розпочали мосову бійку з суперниками.

Loading...