Футболіста французького «Парі-Сен-Жермен» звинуватили в симуляції травми голови (відео)

Футболіста французького «Парі-Сен-Жермен» звинуватили в симуляції травми голови (відео)
Лукас Моура / Фото: REUTERS/Stephane Mahe

У чемпіонаті Франції з футболу розгорівся скандал, пов’язаний зі спробою вболівальника «Бастії» вдарити по голові футболіста «ПСЖ».

Джерело: Відомості

Епізод стався і в п’ятницю, 12 серпня, в ході матчу першого туру чемпіонату Франції з футболу. На 68-й хвилині гри, в якій «Бастія» приймала на своєму полі чемпіонів Франції, один із корсиканських уболівальників за допомогою довгої палиці спробував дістати голову футболіста ПСЖ, який прийшов подавати кутовий, повідомляє агентство RFI.

Через секунду 24-річний бразильський півзахисник Лукас Родрігес Моура да Сілва звалився на газон. Матч, в якому перемогу в підсумку здобули парижани (1: 0), був зупинений для надання допомоги потерпілому.

Як повідомляє Le Figaro, після гри профспілка футболістів (UNFP) засудила «насильство, що йде з трибун» і висловила солідарність з травмованим бразильцем. Сам футболіст того ж вечора прокоментував епізод в соціальних мережах. «Ганебно і неприпустимо те, що сталося сьогодні в Бастії», — написав він і уточнив, що ситуація «погіршується з кожним роком».

«Цей жест не може залишитися поза увагою і безкарним...», — додав бразилець.

У відповідь представники корсиканського клубу на наступний день опублікували відео, яке доводить, що палиця вболівальника пройшла повз голову футболіста. Відео вийшло під заголовком «Бастія» — «ПСЖ»: симуляція Лукаса».


Exclu: BASTIA-PSG simulation de LUCAS (68ème min) SportingClubBastia

На продовження обурені корсиканські цінителі футболу завалили «твіттер» футболіста злорадними коментарями. «Сподіваюся, корсиканський вітер не дуже вдарив вам у голову», — написав один з них.

Однак кезабаром «вітер надув» у соцмережі ще одне відео, яке ставить під сумнів вже версію корсиканського клубу.

Кінець суперечці про точність удару палицею по голові повинна найближчим часом покласти французька федерація футболу.

Loading...