У Шанхаї будують футуристичний підземний готель завглибшки 80 метрів

У Шанхаї будують футуристичний підземний готель завглибшки 80 метрів

До 2017 року проект вартістю $ 525 млн буде повністю завершено.

Джерело: Відомості

У колишньому будівельному кар'єрі, який знаходиться на території шанхайського району Сунцзян (КНР), йде будівництво незвичайного 5-зіркового готелю. До 2017 року проект вартістю $ 525 млн буде повністю завершено, повідомляє «Росбалт».

У готелі на 370 номерів буде два підводні поверхи, 17 підземних і два надземних. Його глибина складе 80 метрів — готель назвали The Quarry Hotel («Готель в кар’єрі»).

Регіон, в якому будується готель, відомий своїми водоспадами та пагорбами, тому дизайнери постаралися органічно вписати будову в навколишній ландшафт. Завдяки даху-галявині і технологічному використання сонячної енергії, готель претендуватиме на звання «найбільш зеленого готелю» в світі.

Перед готелем зроблять велике озеро, в яке з вершини кар’єра спустять 100-метрові водоспади. Один водоспад буде збігати з самої будівлі — у ньому зроблять панорамні ліфти.

На верхньому підводному поверсі розташуються ресторан і номери, з вікон яких буде видно акваріум глибиною 10 метрів. А на нижньому підводному поверсі розіб’ють різні спортивні майданчики і басейн. На вільних стінах кар’єра можна буде займатися скелелазінням та іншими видами спорту. 

Loading...