Сьогодні у Цюриху обиратимуть президента ФІФА

Сьогодні у Цюриху обиратимуть президента ФІФА

Головний футбольний орган світу обирає президента, якому належить врятувати авторитет організації.

Джерело: Відомості

ФІФА впритул наблизилася до одного з найважливіших моментів у своїй 112-річній історії. Сьогодні, у п‘ятницю, 26 лютого,  головний футбольний орган світу обирає президента, якому належить врятувати авторитет організації. Її попереднього керівника дискваліфікували на 6 років, а двом з половиною десяткам членів висунули звинувачення у корупції.

Делегати від 209 націй збираються у Цюриху. Вони обиратимуть з-поміж 5 кандидатів. Фаворитами називають Джанні Інфантіно, генерального секретаря УЄФА, та бахрейнського шейха Салмана бін Ебрахіма аль-Халіфу. Його підтримують азійська та африканська конфедерації. Помітну кількість голосів може набрати йорданський принц Алі бін аль-Хусейн. Аутсайдерами перегонів є південноафриканець Токіо Сегвале та француз Жером Шампань.

Для перемоги у першому турі кандидатові потрібно набрати 2/3 голосів. Якщо цього не станеться, проведуть другий. До нього виходять усі окрім найменш популярного претендента. Там для перемоги вже достатньо простої більшості. За необхідності за тим же принципом можуть провести третій і навіть четвертий тури, інформує euronews.

Loading...