Колишній очільник ФІФА Йозеф Блаттер стверджує, що Росія отримала право проводити Чемпіонат світу в результаті фальсифікації голосування

Колишній очільник ФІФА Йозеф Блаттер стверджує, що Росія отримала право проводити Чемпіонат світу в результаті фальсифікації голосування

Рішення про проведення ЧС-1018 у Росії прийняли на таємних переговорах.

Джерело: Відомості

Чемпіонат світу з футболу 2018 року був відданий Росії в результаті таємної угоди, яка була укладена між вищими керівниками ФІФА та передбачала фальсифікацію результатів виборів. Про це відсторонений від роботи у футбольній сфері глава ФІФА Йозеф Блаттер розповів в інтерв'ю The Financial Times, інформує «РБК».

«Рішення, яке було погоджено, але не в письмовому вигляді, передбачало, що при голосуванні ми оберемо дві держави: Росію та США», — сказав Блаттер.

Росія претендувала і в підсумку отримала право проводити в себе Чемпіонат світу з футболу 2018 року, а США хотіли провести у себе мундіаль у 2022 році, але в ході голосування програли право проведення чемпіонату, яке дісталося Катару.

На питання про те, чи всі члени виконавчого комітету ФІФА приймали рішення про угоду, Блаттер відповів, що це не було рішенням виконкому. «Це було за лаштунками, не було ніякого наради».

За словами Блаттера, глава УЄФА Мішель Платіні зірвав голосування з вибору господаря чемпіонату світу 2022 року на користь США, віддавши свій голос за Катар.

Loading...