Вакарчук: «Політики, яких ми вибрали, — не царі, не боги»

Вакарчук: «Політики, яких ми вибрали, — не царі, не боги»

Джерело: Відомості

Фронтмен гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук вважає, що в наш час не мати власної політичної позиції — це злочин. І це стосується не лише артистів, а й звичайних людей. Музикант із оптимізмом дивиться в майбутнє України й закликає пам’ятати, що політики, яких ми вибрали, не царі та не боги.

— Колись й холодна війна здавалася вічною. Колись і Радянський Союз здавався вічним. Усе одно все змінюється. Треба думати не про те, мине чи ні, а про те, що треба робити сьогодні, — вважає Вакарчук. — Я з великою повагою ставлюся до всіх — до тих, хто має позицію, близьку до моєї, й до тих, хто має повністю протилежну. Єдине, чого я не розумію, це коли людина каже: я не маю ніякої позиції. Не можна судити тих, хто думає не так, як ти. Але якщо людина, особливо публічна, декларує, що «ви знаєте, я тут ні при чому», то це не просто безвідповідально, це моральний злочин, — наголосив Вакарчук.

Окрім того, він прокоментував ситуацію, яка зараз склалась у країні. Музикант вважає, що це закономірна хвороба росту.

— Що стосується того, що відбувається сьогодні, як на мене, це закономірна хвороба росту. Ми захворіли з самого початку. Я інтуїтивно впевнений, що нас нічого не вб’є, а лиш зробить сильнішими. Все, що нам сьогодні потрібно, — це зціпити зуби, робити свою роботу. І пам’ятати, що політики, яких ми вибрали, не царі, не боги. Вони люди, нам треба за ними слідкувати. Якщо вони не справляться, на їхнє місце прийдуть інші, — впевнений Славко.
 

Loading...