Гірники шахти №10 «Нововолинська» оголосили голодування

Гірники шахти №10 «Нововолинська» оголосили голодування

Таке рішення одностайно ухвалено на зборах трудового колективу підприємства.

Джерело: Відомості

На знак протесту проти невиплати заробітної плати гірники шахти №10 «Нововолинська» оголосили голодування. Таке рішення одностайно ухвалено на зборах трудового колективу підприємства. Щоправда, директор недобудованої копальні Сергій Кожушкін намагався переконати працівників відмовитися від такого кроку. Проте гірники налаштовані рішуче: відтак близько п’ятдесяти осіб із першої зміни уже голодують, до них мають намір приєднатися й колеги з другої зміни.

За словами голови первинного осередку НПГУ шахти №10 «Нововолинська» Василя Прадіда, вимоги протестувальників, чіткі та зрозумілі. «Чогось особливого не просимо, - розповів він, - вимагаємо лише погасити наявну заборгованість із зарплати, яка вже становить три місяці. Нам загалом  заборгували 7 мільйонів гривень. За бажання такі гроші могли б і знайти. Також ми вимагаємо, щоб у державному бюджеті на наступний рік було передбачено фінансування на добудову копальні. А ще вимагаємо приїзду міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика».

Нагадаємо, що 27 жовтня близько трьох сотень гірників нововолинських шахт 27 жовтня перекривали митний перехід Ягодин. У такий спосіб вони прагнули привернути увагу української влади і світової громадськості до порушення основного права трудівників на своєчасну виплату заробленого.

«На жаль, очікуваного результату це не дало, - зазначив голова НПГУ Михайло Волинець. -  Так само, як і поїздки до Києва, де шахтарі пікетували Верховну Раду та Кабінет міністрів. Тому гірники змушені вдаватися до крайніх заходів, зокрема голодування», інформує Конфедерація вільних профспілок України.

Loading...