На Волині затримано грабіжників ювелірного магазину

На Волині затримано грабіжників ювелірного магазину

Двоє жителів Житомирщини вчинили розбійний напад на Володимир-Волинський ювелірний магазин.

Джерело: Відомості

Співробітники Головного управління Національної поліції у Волинській області затримали 20-річного та 35-річного жителів Житомирської області, котрих обґрунтовано підозрюють у вчиненні 4 жовтня розбійного нападу на Володимир-Волинський ювелірний магазин. Зловмисникам оголошено підозру у злочині, передбаченому ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального Кодексу України та обрано міру запобіжного заходу – два місяці арешту. 

Як повідали в поліції, 4 жовтня посеред дня двоє в масках увірвалися в ювелірний магазин на вулиці Ковельській у Володимирі-Волинському. Погрожуючи працівниці предметом, схожим на пістолет, вони вимагали віддати гроші та ювелірні вироби.

Однак, помітивши, що продавець натиснула кнопку виклику охорони, нападники втекли.

«В ході проведених оперативно-розшукових заходів протягом 10 діб співробітники управління карного розшуку та спецпідрозділів волинської поліції затримали зловмисників у Житомирі. Нам вдалося вийти на злочинців, затримати їх, провести обшуки в помешканнях і вилучити пістолет, який був практично знаряддям скоєння злочину. Окрім того, встановлено, що один із нападників перебуває в міжнародному розшуку за скоєння в Республіці Молдова злочинів, пов’язаних із шахрайством і крадіжками», - зазначив керівник Волинської поліції Петро Шпига.

Як повідомляється, обоє підозрюваних співпрацюють з органами досудового розслідування й дають обвинувальні покази.

«Нападникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 187 Кримінального Кодексу України. Йдеться про вчинення розбійного нападу за попередньою змовою групою осіб у поєднанні з проникненням у житло, чи інше приміщення. Санкція цієї статті – доволі сувора. Вона передбачає позбавлення волі на строк від семи до 15 років», – пояснив т.в.о. заступника начальника ГУНП в області Анатолій Петрушин.

Володимир-Волинський міський суд обрав щодо підозрюваних міру запобіжного заходу – два місяці тримання під вартою. Поліція з’ясовує причетність заарештованих громадян до скоєння інших злочинів.

Loading...