Директору Нововолинського ліцею закидають непрозорі витрати, крадіжки продуктів

Директору Нововолинського ліцею закидають непрозорі витрати, крадіжки продуктів

Депутати Волиньради пропонують розірвати контракт з директором Нововолинського ліцею-інтернату.

Джерело: Відомості

Збір коштів з батьків, непрозорі витрати та крадіжки продуктів харчування: низку претензій до очільника Нововолинського ліцею-інтернату Юрія Лазаренка висувають головний бухгалтер закладу та представники батьківського комітету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією 11 жовтня.

Як повідомила головний бухгалтер закладу Наталія Гергель, у неї виник конфлікт з директором через те, що вона вказувала на його помилки і в результаті цього була фінансово покарана. Йшлося про використання паливно-мастильних матеріалів, харчування, благодійних внесків батьків учнів. Які не обліковувалися. З її слів, закупівлі здійснювалися «невідомо як», також вона звертала увагу директора на крадіжки продуктів харчування. За це директор покарав головного бухгалтера, знявши з неї усі надбавки та премії. Так, у вересні Наталія Гергель отримала заробітну плату у розмірі 1400 гривень, водночас, бухгалтери, які їй підпорядковуються, отримали по 5 тисяч.

Водночас, представник батьківського комітету зауважив, що з батьків у фонд ліцею збирали по 50 гривень щомісяця, а наприкінці навчального року директор їм повідомив, що необхідно придбати тонкі клієнти замість системних блоків, одразу презентувавши пропозицію однієї фірми. У батьківському комітеті піддають сумніву необхідність купівлі такої апаратури.

Член комісії Костянтин Зінкевич зазначив, що про стан справ у ліцеї йому відомо давно, і працівники та батьки учнів в особистих розмовах підтверджують це. Він пропонував рекомендувати тимчасовій контрольній комісії облради перевірити навчальний заклад, де збирають гроші з батьків. Також відповідну заяву, з його слів, варто направити в правоохоронні органи.

Своєю чергою, член комісії Роман Карпюк зазначив, що подібних питань не виникає щодо трьох інших ліцеїв обласної комунальної власності. З його слів, за часів попереднього керівника в ліцеї був конкурс на вступ у заклад, а нині фіксують недобір 30 учнів.

Голова комісії Анатолій Вітів пропонував рекомендувати розірвати контракт з директором ліцею та призначити нового керівника.

Loading...