Депозити додали бюджету Волині понад 15 мільйонів гривень

Депозити додали бюджету Волині понад 15 мільйонів гривень

За підсумками січня-вересня 2016 року з доходів фізичних осіб - вкладників банків на Волині сплачено понад 15 мільйонів гривень ПДФО.

Джерело: Відомості

Сума сплаченого ПДФО з депозитних відсотків в області перевищує минулорічні показники на 13 відсотків.

Оскільки утримувати з нарахованих на депозитні вклади процентів ПДФО та перераховувати в бюджет суму податку банки зобов’язує закон, то громадянам не варто хвилюватися щодо подання декларації про такі отримані доходи.

 Громадяни – власники депозитних вкладів у цьому випадку не виступають податковими агентами та не зобов’язані  окремо подавати жодних звітних документів, - наголошують в ГУ ДФС Волині.

Нагадаємо, що розміщення коштів на депозитному рахунку, як і решта пасивних доходів, підлягають оподаткуванню відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01.01.2015 року.

Згідно з п.п. 164.2.8 п. 164.2 ст. 164 ПКУ пасивні доходи (крім зазначених у п.п. 165.1.41 п. 165.1 ст. 165 ПКУ) включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Підпунктом 167.5.3 п. 167.5 ст. 167 ПКУ встановлено, що термін «пасивні доходи» означає, зокрема, доходи у вигляді процентів на депозитний (вкладний) банківський рахунок.

Однак, у 2016 році, відповідно до внесених змін, доходи платника податку у вигляді процентів, які нараховані на суму вкладного (депозитного) банківського рахунка, включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та оподатковуються за ставкою 18 відсотків, - звертають увагу в ГУ ДФС Волині.

Loading...