У Луцьких школах боротимуться зі сколіозом у дітей

У Луцьких школах боротимуться зі сколіозом у дітей

Учні молодших класів страждають сколіозом.

Джерело: Відомості

Головними питаннями, які розглядали члени постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, були процедура проведення медичних оглядів дітей та профілактика захворюваності на сколіоз школярів.

Пролунали пропозиції до початку нового 2017 — 2018 навчального року медогляди майбутніх школярів проводити з 1 листопада до 1 лютого, поки не розпочнуться призовні комісії юнаків.

Окрім цього, планується запровадити у школах листок самозапису для огляду дітей педіатрами та стоматологами, при цьому одну суботу місяця використати для огляду дітей вузькопрофільними спеціалістами.

Діти віком від 2 років зможуть проходити медогляд у зручний для батьків час за попередньою домовленістю. Загалом, усі медогляди повинні бути завершені до травня, щоб отримати реальну картину захворюваності дітей і надати їм відповідні рекомендації по оздоровленню на літній період.

Крім цього, на комісії прозвучала інформація про стрімкий ріст захворюваності на сколіоз у школярів початкової школи та середнього шкільного віку. З метою профілактики та лікування сколіозу у поліклініці працює кабінет ЛФК та басейн. У свою чергу, начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк зазначив, що у школах також проводяться профілактичні заходи, зокрема заміна парт і стільців на такі, що регулюють висоту під зріст кожного учня.

У підсумку голова комісії Алла Надточій порекомендувала звернути увагу на проведення фізкультхвилинок, зокрема, розробити комплекс ефективних вправ для корекції постави, а також напрацювати механізм їх максимального залучення у навчальний процес.

Loading...