Ігор Палиця рекомендує працівникам обласної дитячої лікарні обрати собі достойного менеджера

Ігор Палиця рекомендує працівникам обласної дитячої лікарні обрати собі достойного менеджера

Голова Волинської обласної ради радить лікарям обрати керівника, який дійсно дбатиме, щоб медзаклад процвітав.

Джерело: Відомості

Аби перевірити діяльність комунальних закладів, голова Волинської обласної ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця  вчора побував у обласному територіальному медичному дитячому об’єднанні.  Нагадаємо, в лютому цього року в лікарні звільнили генерального директора Григорія Ващиліна, а виконувачем обов’язків призначили заступника з медичної частини Людмилу Гагаловську.

Найголовніша проблема – застаріле обладнання

Одним із об’єктів дитячої лікарні стала киснева станція. Вона давно потребувала ремонту, опалення та вентиляції. З обласного бюджету виділили додатково 124 тисячі гривень на звершення її ремонту. Нині станція готова до експлуатації. Нові генератори і компресори подають життєво необхідний кисень через киснепроводи до неонатального центру. Нині 15 дітей віком до 28-ми днів підключені до апаратів штучної вентиляції легень. У лікарні вже працює комісія з Києва, яка перевірить станцію і дасть дозвіл на її запуск. Обласна дитяча лікарня розрахована на 390 ліжок, має 9 операційних. Нині тут працює 140 лікарів. Найголовніша проблема – застаріле обладнання. Наприклад, лампи в хірургічному відділенні не замінялися більше 30 років. Стільки ж років і операційним столам. Деякі із них вже майже музейні експонати.

«Це обладнання вже давно «віджило» своє. Неодноразово ремонтували лампи в операційних, але це ситуацію не змінює. Сучасні лампи – з денним світлом. Ми оперуємо маленьких пацієнтів і від світла залежить чимало», – каже лікар-хірург Ігор Дородних.

Виконувач обов’язків генерального директора Людмила Гагаловська зазначила, що Ігор Палиця перший голова обласної ради, який побував в операційних дитячої лікарні і побачив на якому обладнані працюють лікарі.

Для хірургічного відділення потрібно щонайменше два столи та дві лампи. Орієнтовна вартість обладнання - 600 тисяч гривень. Щодня в лікарні відбувається до 30 оперативних втручань. Ігор Палиця попросив медиків, аби кожен завідувач відділення написав те, що вже сьогодні найнеобхідніше з обладнання, щоб мати список потреб закладу і шукати фінансування.

Майбутнє перинатального центру Будівництво Волинського обласного перинатального центру розпочали ще у 2001 році. 2012 року роботи відновили, але у 2014 процес тимчасово зупинився. У грудні 2015 року ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» виграв тендер на будівництво перинатального центру в Луцьку. Першочергова вартість робіт склала 56 мільйонів гривень. Людмила Гагаловська зауважила, що є майже все необхідне обладнання для центру. Частину його вже використовують в нинішньому неонатальному центрі. «Майже 90 мільйонів потрібно для завершення робіт. Сюди включений і неонатальний центр, а саме його реконструкція», – підсумувала Людмила Гагаловська.

Ігор Палиця запевнив лікарів, що проведе переговори з директором ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536»Віктором Чорнухою щодо вартості добудови перинатального центру. І зробить все, аби пришвидшити цей процес.

Вибори майбутнього генерального директора

У підпорядкуванні Волинської обласної ради більше ста комунальних підприємств. Частина із них вже давно потребує реформування. Нагадаємо, з ініціативи «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» в області запровадили прозоре призначення керівників комунальних установ, в першу чергу це стосується головних лікарів.

Раніше кандидатури на ці посади погоджувало управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Під час зустрічі з колективом обласного медичного дитячого територіального об’єднання, Ігор Палиця зазначив, що комунальні підприємства, установи та організації повинні очолювати ефективні менеджери, професіонали своєї справи, яких визначатимемо через конкурс. Голова обласної ради запропонував, аби через тиждень в лікарні провели таємне голосування за кандидата на посаду генерального директора. «Жодної політики в призначенні керівника не буде. Кандидатура на посаду генерального директора буде спочатку розглядатися на «медичній» комісії облради. Після її висновків розглянемо можливість призначення керівника обласного дитячого територіального об’єднання на сесії 6 жовтня. Ви повинні обрати людину, яка переживатиме за вас і за лікарню, яка буде «вибивати» кожну копійку в бізнесменів, у фондів, робити все для того, аби лікарня процвітала, аби тут запроваджувалися сучасні технології, покращувалися умови праці, аби персонал отримав можливість підвищувати свій рівень знань закордоном. Це залежить від однієї людини – від того керівника, якого ви оберете», – зазначив Ігор Палиця.

Якщо лікарня проведе голосування та надасть свою пропозицію щодо нового керівника, на черговій сесії обласної ради за його призначення і голосуватимуть депутати, інформує прес-служба "Укропу". А відтак обласна дитяча лікарня отримає нове життя і поштовх до реалізації незавершених проектів, на які так чекають маленькі волиняни.

Loading...