Луцький депутат Андрій Козюра переконаний, що на нього звели банальний наклеп

Луцький депутат Андрій Козюра переконаний, що на нього звели банальний наклеп

Про це він заявив сьогодні, 6 вересня, на прес-конференції, організованій для місцевих ЗМІ.

Джерело: Відомості

Нагадаємо, 5 вересня на сайті Генпрокуратури України з’явилося повідомлення про те, що «прокуратура Волинської області розслідує кримінальне провадження стосовно депутата міської ради за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди працівнику прокуратури.

Встановлено, що 25.08.2016 депутат Луцької міської ради (ВО "Батьківщина"), представник депутатських комісій з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, зарекомендувавши себе представником інтересів низки будівельних компаній, звернувся до начальника відділу прокуратури області із пропозицією надання неправомірної вигоди у вигляді квартири у новозбудованому будинку за вирішення питання про закриття кримінального провадження стосовно службових осіб відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради, управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області».

Аналогічні повідомлення  з’явилися на інших місцевих та всеукраїнських інформаційних сайтах.

Як пояснив журналістам депутат, він зобов’язаний був відреагувати, оскільки вважає інформацію недостовірною і такою, що завдає моральної шкоди як особисто йому, так і партійній організації, членом якої він є.

-Я є єдиним представником ВО «Батьківщина» у депутатській комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури, благоустрою, ЖКГ, екології, траспорту та збереження.

Відповідально заявляю, що вся інформація у повідомленні, опублікованому веб-порталі Генеральної прокуратури України від 05.09.2016 року і стосується моєї особи, не відповідає дійсності та є банальним наклепом. Жодних звернень та будь-яких пропозицій надання неправомірної вигоди працівникам прокуратури Волинської області мною не вчинялось.

Вказане інформаційне повідомлення вважаю тиском на мене, перешкоджанням громадській, депутатській та адвокатській діяльності. Крім цього, опублікована інформація завдає моральної шкоди та посягає на мою особисту, професійну та ділову репутацію.

Вважаю оприлюдення і поширення вищевказаної недостовірної інформації політичним тиском зі сторони правоохоронних органів за послідовну та змістовну позицію на сесіях Луцької міської ради щодо низки питань, зокрема щодо критики і недопустимості підвищення комунальних тарифів.

Мною особисто та Луцькою міською партійною організацією ВО «Батьківщина» спрямовано до Прокуратури Волинської області звернення з клопотанням пояснити опубліковану інформацію та на підтвердження надати відповідні документи.

Беру на себе публічне зобов'язання встановити істину у цій брудній та замовній справі. Для цього публічно звертаюсь до керівництва Прокуратури Волинської області та Генеральної прокуратури офіційно прокоментувати вказану інформацію щодо внесення до ЄРДР відомостей про порушення щодо моєї особи кримінального правопорушення в максимально короткі строки. Крім цього, готовий прийняти участь у будь-яких публічних дебатах з цього приводу з керівництвом прокуратури Волині. Зі своєї сторони готовий з'являтись на всі необхідні процесуальні слідчі дії та всебічно сприяти слідству для встановлення об'єктивної істини по справі», - заявив під час прес-конференції депутат.

За словами Андрія Козюри, якби дійсно такий факт був, то чому  з 25 серпня, з часу  нібито кримінального розслідування, він не отримав жодного повідомлення з прокуратури? Чому справа не в суді?  Депутат хоче, аби прокуратура області назвали ім’я прокурора, якому він нібито пропонував квартиру. На його думку, дуже багато запитань і жодної відповіді. Тому місцевий політик вважає, що такого роду наклеп з вуст службової особи сприймається, в першу чергу як злочин, можливо навіть замовний. З іншого, такий працівник повинен бути звільнений з посади за наклеп.

А ще депутат вважає, що оприлюднення інформації про партійну приналежність – це порушення таємниці його приватного життя та створення негативного іміджу політичній силі, членом якої він є.

Loading...