На Волині під прикриттям управління лісового господарства в області організувалась злочинна група з вирубки лісу і відправки його за кордон

На Волині під прикриттям  управління лісового господарства в області організувалась злочинна група з вирубки лісу і відправки його за кордон

У лісогосподарських підприємств області вилучено підготовлених до вивозу понад 500 кубометрів лісу цінних порід на понад три мільйони гривень

Джерело: Відомості

На Волині група осіб займалась незаконним вивезенням деревини докраїн Євросоюзу. На даний час оперативники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою провели майже 20 обшуків натериторії лісгоспів. Дії зловмисників кваліфіковані за чо-тирма статтями Кримінального кодексу.

Працівники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою та Управлінням служби безпеки Волинської області припинили діяльність групи осіб, які організували злочинну схему з незаконної порубки лісу та вивезення його за межі України.

Встановлено, що суб'єкти господарювання діяли за сприянням керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. До злочинного «ланцюжка» також входили керівники державних лісогосподарських підприємств області.

Встановлено, що до схеми були залучені кілька керівників приватних підприємств. Вони шляхом підкупу співробітників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства отримували фіктивні документи щодо обсягу, виду деревини, її кількісних і якісних показників.

Отриманий повний пакет дозвільних документів на лісопродукцію надавав можливість безперешкодно вивозити її за кордон.

Під час санкціонованих обшуків складів майже двох десятків лісогосподарських підприємств області вилучено підготовлених до вивозу понад 500 кубометрів лісу цінних порід та фінансово-господарську документацію. Вартість деревини сягає понад 3 мільйони гривень.

За даним фактом прокуратурою Волинської області відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодінняним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службовепідроблення) та ч. 3 ст. 368.

На даний час правоохоронцями проводяться першочергові слідчі дії,спрямовані на вст-ановлення та притягнення до кримінальної відповідальності усіх причетних до злочинних схем осіб.

Loading...