До Луцька повертається Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором»

До Луцька повертається Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором»

З 20 по 25 серпня у Луцьку пройде Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Джерело: Відомості

Понад 730 учасників з Грузії, Ізраїлю, Північного Кіпру, Південної Кореї, Тайваню,  Польщі, Білорусі та України приїдуть до Луцька,  аби взяти участь в міжнародному  фестивалі. Гості свята зможуть побачити різні види мистецтва у виконанні фольклорних колективів: танці, музику, спів, автентичні жанри фольклору країн світу.         

Програма заходу передбачає 5-ти денний фестиваль, який розпочнеться зі святкового богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Головними вулицями міста пройде марш-парад. Концерти відбудуться на території Луцького замку, стадіоні «Авангард», відкритому концертному майданчику на Театральному майдані. 

Урочисте відкриття - 21 серпня о 18.00 в Луцькому замку. У фестивалі візьме участь 28 колективів: 7 зарубіжних та 21 колектив з України.  Разом учасники  заспівають пісню «Волинь моя» та   виконають танець  «Гопак»  під час   закриття фестивалю  на «Авангарді» (програма додається).

 Відвідувачі зможуть поринути у світ музики і танцю, ігор та забав, зустрітися з фольклорними колективами різних країн, вивчити їхні танці,  обмінятися враженнями та поспілкуватися.

Головні партнери ХІV Міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором» -  Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Волинська обласна рада.

Loading...