​На Волині депутати вимагають визнати факти масових етнічних чисток, організованих поляками проти українського населення

​Камінь-Каширська районна рада прийняла звернення у якому вимагає від керівництва держави визнати факти масових етнічних чисток, організованих поляками проти українського населення у 40-х роках ХХ століття.

Джерело: Відомості

Про це власкору «Вголосу» повідомили у Волинській організації ВО «Свобода».

Звернення зачитав керівник депутатської фракції, голова Камінь-Каширської районної організації ВО «Свобода» Богдан Козік.

«Ми, волиняни, як ніхто інший, повинні давати симетричну відповідь будь-яким проявам шовінізму, і неважливо звідки він походить. Адже саме на нашій землі відбувались ті страшні події 1943-45 років і ще до цих пір є живі свідки тих звірств з боку польських каральних загонів, керованих «енкаведистами» з Москви», - зазначив Богдан Козік.

Камінь-Каширська райрада вимагає від Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія перестати замовчувати порушені питання і на державному рівні дати адекватну відповідь звинуваченням українців у геноциді.

Верховну Раду України депутати закликають ухвалити рішення в якому: визнати факти масових етнічних чисток, організованих поляками проти українського населення на території Західної України, Холмщини, Підляшшя, Лемківщини, Надсяння з метою зміни етнічної карти регіону, засудити операцію «Вісла» як приклад репресивної політики Польщі, засудити колоніальну політику польської держави Річ Посполита, яка прагнула не допустити права української нації на самовизначення та здійснювала політику національного і соціального гноблення та закликати польську сторону будувати відносини на принципах рівноправності, примирення та порозуміння.

Також депутати закликають уряд України належно реагувати на прояви ксенофобії щодо українців на території інших країн, зокрема у Польщі. 

Loading...