На Волині зберігається 5-ий клас пожежної небезпеки

На Волині зберігається 5-ий клас пожежної небезпеки

На 8 серпня лишається неприборканою станом пожежа в Ратнівському районі (урочище Ясени), спричинена спалюванням стерні.

Джерело: Відомості

Як повідомив начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук., станом на 8 серпня 2016 року в області зафіксовано 43 випадки горіння сухої рослинності на площі майже 40 га, 16 випадків горіння торфу на площі 10 га, 4 пожежі хліба на корені на площі 50 га, 14 пожеж стерні та післяжнивних залишків на площі 20 га.

– Тож протягом останніх двох тижнів виникло 36 пожеж (14 – стерні, 8 – торфу, 10 – трави та 4 – сільськогосподарських угідь), – повідомив Володимир Грушовінчук.

Найбільш резонансна пожежа трапилася 30 липня 2016 року між селами Мар’янівка та Цегів Горохівського р-ну. Пожежа охопила 3 га і була спричинена недбалим поводженням із вогнем самого власника, який поплатився за власну необережність життям.

Окрім того, стало відомо, що пожежі торфу в поліських районах – локалізовані. Але, як зазначає начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, неприборканою станом на 8 серпня лишається пожежа в Ратнівському районі (урочище Ясени), спричинена спалюванням стерні. Однак, Володимир Грушовінчук запевнив, що її мають ліквідувати впродовж двох днів.

– Я ще раз звертаюся до сільських голів, голів райдержадміністрацій і прошу  зрозуміти: 100% усіх цих пожеж спричинені необережним поводженням з вогнем невстановлених осіб, а якщо простіше – підпалом. Це випалювання стерні, сухої трави, яке перекидається на пожежі торфовищ, – зазначив Володимир Грушовінчук.

Особливу увагу Володимир Васильович звернув на пожежі в сільськогосподарських угіддях. Найбільша виникла 3 серпня 2016 року у с. Шельвів Локачинського р-ну внаслідок спалювання «післязливних» залишків. Як результат, пожежа перекинулась на суміжне поле і знищила біля 40 га пшениці, проте 28 га вдалось врятувати.

– Станом на 8 серпня в області зберігається 5-ий клас пожежної небезпеки, тому будь-яке необережне поводження із вогнем, тим більше біля легкозаймистих матеріалів, може призвести до масштабних пожеж.

Loading...