На Волині місячник добровільної здачі зброї населенням пройшов ефективно

Мешканці області здали 63 одиниці різноманітних видів зброї, 60 одиниць боєприпасів, 13 снарядів, 2 міни та 2 гранати армійських зразків.

Джерело: Відомості

Протягом липня в рамках місячника добровільної здачі зброї до правоохоронних органів мешканці області здали 63 одиниці різноманітних видів зброї, 60 одиниць боєприпасів, 13 снарядів, 2 міни та 2 гранати армійських зразків.

Серед зброї, яку здали волиняни, є мисливські гладкоствольні рушниці – 41 незареєстрована та 20 зареєстрованих одиниць, 1 одиниця нарізної зброї армійських зразків, 1 сигнальний пістолет, 19 газових револьверів та 4 пристрої травматичної дії. Всю зброю перевірили за спеціальним обліком, який засвідчує чи заперечує причетність її до злочинів.

До органів поліції здали також 60 одиниць різних боєприпасів до вогнепальної зброї, 13 снарядів, 2 міни та 2 гранати армійських зразків.

«Якщо громадяни у вказаний термін добровільно здали до поліції мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів вони мають можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах», - коментує керівник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській областіВолодимир Солоненко.

Нагадуємо, за порушення законодавства у сфері обігу зброї передбачена адміністративна й кримінальна відповідальність. Однак особи, котрі добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від такої відповідальності, інформує Сектор комунікації поліції Волинської області.

Loading...