У Луцьку поліцейські зупинили автомобіль зі зброєю та боєприпасами

У Луцьку поліцейські зупинили автомобіль зі зброєю та боєприпасами

В автомобілі «BMW 525» під керуванням 38-річного лучанина виявили 2 пістолети та патрони до них і два корпуси гранат «Ф-1».

Джерело: Відомості

14 липня, близько 07.00, під час здійснення патрулювання працівники патрульної поліції Луцька зупинили автомобіль «BMW 525» під керуванням 38-річного мешканця Луцька у якому виявили зброю та боєприпаси, повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Луцького відділу поліції та співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області.

Під час проведення огляду у дверцятах салону автомобіля поліцейські виявили  2 об’єкти зовні схожі на корпус гранати «Ф-1».

«В ході огляду встановлено, що один із об’єктів є учбовим корпусом гранати «Ф-1», який споряджений учбово-імітаційним запалом. Інший корпус запалом не споряджений, але за наявними ознаками може містити заряд вибухової речовини. Підтвердити чи спростувати цю версію можна буде лише після проведення відповідних експертиз. З метою забезпечення вибухобезпеки спеціалісти-вибухотехніки виявлені об’єкти належним чином вилучили та транспортували до кімнати зберігання вибухонебезпечних об’єктів», — зазначив начальник вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області Ігор Заболотний.

Окрім цього, під час огляду в салоні автомобіля поліцейські виявили та вилучили два пістолети марки «Stalker», «Еkol lady EL» та патрони до них. Зброю слідчі направили на дослідження до Волинського експертно-криміналістичного центру для проведення експертизи, яка визначить її походження.

Відомості за цим фактом зареєстровані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Триває слідство.

Loading...