Волинська «Самопоміч» виступає проти надання особливого статусу окремим територіям України

Волинська «Самопоміч» виступає проти надання особливого статусу окремим територіям України

Вчора в Луцьку відбувся круглий стіл на тему «Чи бути Закону України «Про ОРДЛО».

Автор: Галина Федоренко / Джерело: Відомості

Організаторами виступили представники політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». Під час обговорення ініціатори висловили своє негативне ставлення щодо можливого внесення у липні на розгляд Верховної Ради України проекту Закону «Про вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Представники «Самопомочі» наголошували на тому, що не підтримують надання будь-якого особливого статусу чи інших преференцій будь-яким окремим регіонам в Україні, оскільки всі українці та всі українські громади є рівними у своїх правах. Також вони запропонували свою альтернативу виборам на окупованих територіях, прийнявши Закон України «Про тимчасово окуповану територію України», за допомогою якого визнати окупованим не лише Крим, але й «окремі райони Донецької та Луганської областей» і визнати окупацію, запропонували порядок деокупації та умови проведення виборів після завершення деокупації».

Під час круглого столу, на якому були присутні військовослужбовці, члени ГО «Спілки воїнів АТО Волині», громадські активісти, керівники фракцій різних політичних сил, волонтери, депутати міської та обласної ради, які також поділилися своїми думками під час обговорення та висловлювали свою позицію щодо можливого прийняття Закону «Про вибори в ОРДЛО».

Політична партія «Об’єднання «Самопоміч» відучора розпочала збір підписів проти прийняття Закону України «Про вибори в ОРДЛО», а також недопущення визнання та проведення виборів на окупованих територіях. Поставити свій підпис проти, можна і за посиланням: http://zupynytyrosiyu.org/.

Крім того, керівник місцевого осередку «Об’єднання «Самопоміч» Тарас Шляхтич, у своєму коментарі наголосив, що проведення такого заходу є необхідним для поширення інформації про наміри деяких законотворців, оскільки факт прийняття Закону «Про вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей» сам по собі є неприйнятним та може призвести до дуже негативних наслідків.

Loading...