На Волині селянам, що жнивують, відпускатимуть пальне за оптовими цінами

На Волині селянам, що жнивують, відпускатимуть пальне за оптовими цінами

Компанія WOG відпускатиме для всіх власників комбайнів, які надають послуги з обмолоту, паливно-мастильні матеріали до 200 л за оптовими цінами.

Джерело: Відомості

Із керівництвом компанії WOG вдалося домовитися, що для всіх власників комбайнів, які надають послуги з обмолоту сільгосптехнікою з бази у Ковелі відпускатимуться паливно-мастильні матеріали до 200 л за оптовими цінами. Відтак, для вдалого збору урожаю на Волині – всі умови. Враховуючи сприятливі для жнив погодні умови, аграрії краю активно стали до справи.

Жнива на території області розпочалися з 30 червня 2016 року. Як зазначають спеціалісти, глобальне потепління дається взнаки, позаяк минулоріч до роботи бралися на декаду пізніше.

- Жнива 2016-го розпочалися з обмолоту озимого ячменю, якого посіяно  більше 7 тисяч гектарів, - детально розповів про жнивну кампанію директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко. - Першими стартували підприємства «Рать», «Городище», «Вікторія» Луцького району, «Прогрес» Володимир-Волинського та «Ратнівський аграрій».

Звісно, не пасуть задніх і селяни. За інформацією департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, частково почали жнивувати і особисті селянські господарства.

Загалом же аграрії позитивно налаштовані – очікують хороших врожаїв, бо й погода сприяє й вродило добре. Упродовж найближчих десяти днів зберуть ранні зернові. А вже до кінця цього тижня дозріє до обмолоту озимий ріпак.

- Всього до збору зерновий клин становить 285 тисяч гектарів, що на 15 тисяч більше, аніж минуло річ, - наголосив Юрій Горбенко.

Готовність до прийомки збіжжя засвідчили спеціалізовані хлібоприймальні підприємства «Волинь-зерно-продукт», «Луцький КХП №2», Товариство «Агротехніка» АПГ «Пан Курчак», філія Державної продовольчої зернової корпорації України, що у Володимирі. 

Loading...