Волиняни виступили проти скорочення ліжко-місць у лікарнях та закриття шкіл

Волиняни виступили проти скорочення ліжко-місць у лікарнях та закриття шкіл

Саме під таким лозунгом сьогодні біля приміщення облдержадміністрації відбулась акція протесту щодо дій волинської влади, організована Радикальною партією Олега Ляшка.

Джерело: Відомості

Мета акції – привернути увагу виконавчої влади в особі Володимира Гунчика до безчинств, які відбуваються у цих галузях. На мітинг-протест прибули люди з усіх районів Волині.

– Ми сьогодні є свідками злиденного життя людей. Яку галузь не візьми, чи то сільське господарство, чи медицину, чи освіту, промисловість, банківську сферу  – всюди проблеми, – розпочав свій виступ депутат обласної ради, член Радикальної партії Анатолій Грицюк. – Корупція процвітає і, як та іржа, знищує суспільство зсередини. Ті новостворені структури, які мали б з нею боротися, нічого  не зробили. А зараз держава взагалі посягнула на святе: медицину та освіту. Якщо бути відвертими, то цими галузями  вона і так ніколи не переймалась, а тепер вирішила знищити їх повністю.

– Скорочення майже двох тисяч ліжко-місць для Волині, яке планує здійснити обласна виконавча влада за два роки, призведе до того, що селяни залишаться без лікарень, – обурився кандидат в народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка по виборчому округу № 23 Сергій  Була. – Сьогодні люди сіл і так обмежені в доступі до лікування через свою бідність, а тепер їх ще й хочуть заставити їхати за десятки кілометрів у лікарні, у яких, до речі,  теж ідуть скорочення. Хтось подумав, наскільки складно сільському населенню, яке утримує господарство, це зробити? Влада розповідає нам, що на фінансування галузей немає коштів, мовляв, у бюджеті «дірка». Питання: а хто її організував? Я скажу. Організували її люди, які мають захищати інтереси держави. Повідкривали рахунки в офшорах і переганяють туди свої гроші, бо вони не довіряють українській банківській системі і відмовляються платити в Україні податки. Складається враження, що українські олігархи – це заробітчани. Як приклад, Яценюк. Попрацював два роки, збив капітал і пішов. Жодної відповідальності.

Користуючись нагодою, Сергій Була, зокрема, зазначив, що населення України сьогоднішніми діями влади доведене до відчаю. Низькі зарплати, мізерні пенсії. Непомірно високі ціни на газ – це те, що добиває людей. Україна видобуває газу в рік в межах 19-21 мільярда кубів і його з головою вистачає для населення. Незважаючи на це, уряд вирішив, що платити за нього українці повинні за європейськими цінами – втричі від його справжньої вартості, а жити по-українськи – по-жебрацьки.

Виступаючі на мітингу говорили про те, що сьогодні в області є медичні заклади, де скорочують цілі відділення. Зокрема, в Цумані Ківерцівського району спершу закрили морг, потім хірургічне, пологове відділення, баклабораторію. Залишилось 40 ліжок і 20 із них теж хочуть скоротити. Цуманські жителі вирішили, якщо влада не зупинеться, то люди перекриють трасу.

Учасники акції висловлювали серйозну турботу про закриття малокомплектних шкіл, що призведе до вимирання сіл. Говорили про низькі зарплати вчителів та медиків, про те, що молоді спеціалісти вимушені покидати свої родинні гнізда та їхати на сезонні заробітки закордон збирати ягоди. Люди старшого покоління, щоб якось заробити собі на проживання, збирають ягоди в волинських лісах. Як сказав директор Камінь-Каширської школи Іван Мельницький, «я не знаю жодного вчителя нашої школи, хто використав би свою відпустку на відпочинок. Всі працюють на зборі ягід, бо чимось треба годувати сім’ю. На дві тисячі триста гривень зарплати не проживеш».

У мітингу-протесті взяв участь депутат Верховної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий. Він, зокрема, наголосив  на ініціативах партії до влади. Зокрема, за прикладом Польщі надавати людям похилого віку певний набір медикаментів безплатно, а для представників пільгових категорій надавати щороку право на безплатний медичний огляд, а також оголосити мораторій на закриття лікарень, фельдшерсько-акушерських пунктів та скорочення ліжкомісць.

Всі виступаючі на мітингу твердо переконані, що Радикальна партія Олега Ляшка сьогодні єдина в Україні політична сила, яка твердо відстоює інтереси українського народу. І тому вони закликають виборців округу № 23 підтримати кандидата від партії Сергія Булу та проголосувати за нього під час виборів 17 липня. Учасники акції прийняли Резолюцію.

Loading...